Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-rapport dag 5: "Hann knappt somna innan jag vaknade"

Artikel 17 av 35
EM 2016
Visa alla artiklar

Sportens Oskar Lund är på plats under EM i Frankrike.

Annons

Att se Islands historiska EM-debut mot Portugal var något alldeles extra, det är vid sådana tillfällen man inser varför man älskar fotboll.

Känslan när man såg vad poängen betydde för de isländska spelarna och fansen på plats var mäktig, och som jag skrev i min krönika efter matchen så kände jag mig som islänning för en dag. Många svenskar delar nog den känslan.

Krönika: "President Lagerbäcks Island är ett landslag att älska – den här kvällen blev jag islänning"

Däremot har det blossat upp en diskussion kring hur Island spelar, och många har gnällt över att samma personer som nu hyllar Lagerbäck för det han gör med Island ville ha bort honom när han var föbundskapten för Sverige.

Min åsikt är att Lars Lagerbäck gjort ett fantastiskt arbete med Island och att laget spelar precis efter de förutsättningar man har. Island har inte ett lika namnkunnigt lag som Lagerbäck hade att tillgå när han ansvarade för Sverige, och därmed blir det märkligt att jämföra.

Efter Islands match tog jag tåget från Saint-Étienne till Lyon, och det var försenat. Därmed släntrade jag in på hotellet vid 03, och sedan var det bara att kliva upp vid 7.30 för att ladda för EM-morgon med Adam och Pelle Nilsson. Det kändes som jag inte hade somnat innan jag vaknade, men det var det värt med tanke på att man fick se Islands historiska match kvällen innan.

Sedan var det tåg mot Toulouse och i skrivande stund ligger jag i sängen och ser på Frankrike mot Albanien, samtidigt som regnet vräker ned utanför och åskan mullrar.

Imorgon anländer landslaget. På fredag smäller det igen.

Annons