Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-rapport dag 6: "En kärleksförklaring"

Artikel 19 av 35
EM 2016
Visa alla artiklar

Sportens Oskar Lund är på plats under EM.

Annons

Ari Skúlasons matchtröja mot Portugal.

På onsdagskvällen anlände jag alltså till Toulouse, och på kvällen både öste regnet ned och åskan mullrade.

Under torsdagen anlände sedan det svenska landslaget till staden och på eftermiddagen var det dags för öppen träning och presskonferens. Revanschlustan lär vara stor i det svenska laget efter premiärmatchen mot Irland, och jag tror vi kommer få se ett annat landslag mot Italien. Dels ett annat i form av hur spelarna kommer prestera, men också ett annat lag sett till vilka som kommer att starta. John Guidetti och Albin Ekdal lär komma in på Marcus Bergs och Oscar Lewickis bekostnad.

Helt rätt tycker jag, men jag hade även kunnat tänka mig att se Jimmy Durmaz istället för Sebastian Larsson. Sverige har goda möjligheter att få med sig ett bra resultat, men det kommer krävas en stark insats. Italien ser nämligen starkare ut än vad man hade trott inför det här mästerskapet.

Läs också: Kärleksförklaringen från GIF-profilen – skickade historiska tröjan till Sundsvall

I dagens EM-morgon hade jag på mig Islandströja, och för er som inte sett det är det bara att klicka på länken ovanför.

Det handlar om att Ari Skúlason gav bort sin matchtröja till oss efter matchen och sa att den skulle med hem till Sundsvall. Han la till: "var stolt över Island".

En fantasiskt fin gest från islänningen och jag tolkar det som en stor hyllning och kärleksförklaring till Sundsvall och den tid han hade i staden.

Skúlason växte väldigt mycket som spelare i GIF Sundsvall och lämnade som en av de riktigt stora under 00-talet. På lördag ser jag när hans Island möter Ungern i Marseille – och jag tror Island har goda chanser att gå vidare.

Annons