Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsläget i Härjedalslagen

Ytterhogdal rustar som vi berättat för att spela slutspel i Svenska cupen där bland annat deras match mot Bosse Johanssons Elfsborg kommer att tv-sändas. Men hur ser det ut i övriga klubbar. TH reder ut läget.

Annons

På damsidan står det klart att Svegs IK kommer att satsa på ett U17-lag vilket kommer att spela i en regional serie. Sveg kommer även att spela vidare i division 3 med ett A-lag.

– Det blir roligt för tjejerna att möta lite nya motståndare i sin egen ålder, bland annat blir det resor till Sundsvall, säger Ola Persson som kommer att finnas med i damstaben även nästa år.

En viss tvekan har funnits kring A-lagsverksamheten som bedrevs av Sveg och Vemdalen tillsammans.

– Vi har 10-15 tjejer som är äldre och inte får spela i U17. Det vore fel att ställa dem utan möjlighet att spela fotboll, men det kommer att krävas bra uppslutning av de äldre för att våra yngre tjejer inte ska dra för tungt lass, säger Ola Persson som även berättar att damlaget enbart ska tillhöra Svegs IK nästa år.

På herrsidan kommer Sveg att anmäla ett lag i sexan.

– Jag har inte riktigt koll på vilka spelare som finns men de som spelade förra året vill fortsätta. Vi har inte klart med tränare men jobbar på den biten, säger Ola Persson som sitter i fotbollssektionens styrelse.

Lillhärdal siktar högre till sommaren. Lagkaptenen Mattias Larsson och resten av truppen har gett klartecken för spel, tränaren Anders Roos fortsätter.

I Lillhärdal är det positiva tongångar även om det finns en besvikelse efter återkomsten i fyran.

– Vi hade siktat lite högre och framförallt var träningsnärvaron för dålig. Nu har alla lovat varandra att det ska bli bättring och det var ett krav från min sida om jag skulle fortsätta som tränare, berättar Anders Roos som har hela sin trupp kvar och ett nyförvärv i målsprutan Anton Hybrink.

Även i Hede finns visst missnöje med säsongen. Träningsnärvaron och inställningen har varit ömsom vin ömsom vatten.

– Vissa matcher har vi spelat grymt bra, några har vi gjort väldigt dåligt. Vissa träningar har varit riktigt fartrika, några rent slöa, säger tränaren Stefan Persson som även han fortsätter nästa säsong.

– Resorna upp och ner i prestation kan jag ta på mig till stor del eftersom jag inte är någon hård pådrivare. Men jag tror att vi tillsammans kommer att hitta rollerna bättre i sommar, jag får skrika lite mer och vara tydligare samtidigt som spelarna får ta lite mer eget ansvar. Vi ska mötas på halva vägen.

Några nyförvärv eller förluster är inte klara i Hede heller men helt klart är att det kommer att bli en bredare verksamhet då Hede även kommer att ha ett utvecklingslag tillsammans med Vemdalen.

– Det finns 10-15 grabbar i Vemdalen som valt att inte satsa på seniorfotboll men nu när vi startar upp ett lag tillsammans och spelar matcherna i Vemdalen så har intresset väckts. Att vi då har ytterligare ett lag kommer att ge ökad konkurrens även i Hede för då kan jag ställa högre krav på de som ska spela i fyran, säger Persson som berättar att ytterligare en tränare ska finnas med för att ha ansvaret för laget i division sex.

Hede ser ut att ha samma lag och tränare som förra året. Simon Boqvist, på bilden, studerar i Gävle men räknar med att kunna spela en hel del ändå.

Annons