Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Janne Anderssons första trupp: "Både erfarenhet och lite nytt blod"

/

Vänsterbacken Oscar Wendt var petad i Erik Hamréns sista fotbollstrupper.
Den nye förbundskaptenen Janne Andersson ger honom dock chansen i sin första trupp, till VM-kvalmatchen mot Nederländerna den 6 september.
– Jag ringde Oscar för att fråga om han ville vara med. Han blev väldigt glad och ville vara med, säger Andersson.

Annons

Fem tackade för sig i landslaget efter EM – Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson, Kim Källström, Pontus Wernbloom och Erik Johansson.

Robin Olsen får anses vara Isakssons efterträdare i målet. Han får sällskap av Patrik Carlgren och Karl-Johan Johnsson i VM-kvaltruppen.

– Vad vi har i åtanke tar vi med spelarna. Det finns ett antal målvakter som är bra, det är en tuff konkurrenssituation, säger Andersson.

EM-backen Martin Olsson är skadad i låret och kan inte vara med i VM-kvalet mot Nederländerna. Förbundskaptenen har även haft Rasmus Elm, men han är inte heller helt kurant.

– Det är en balanserad trupp med både erfarenhet och lite nytt blod, säger Andersson, som inledde arbetet med 70 namn som ansågs kunna ta en plats i A-landslaget de kommande åren.

Janne Andersson säger att han inte tänker prata om hur Sverige ska spela mot Nederländerna förrän han pratat med spelarna om det.

Men målet är klart.

– Målet är att slå Holland, säger han.

Erkan Zengin ser ut att bli den sjätte spelaren som slutar i fotbollslandslaget. EM-spelaren fanns inte med i Janne Anderssons landslagstrupp till VM-kvalmatchen mot Nederländerna.

Till Expressen säger Zengin att han meddelat landslagsledningen att han slutar.

– Nu när Zlatan har slutat kan lika gärna jag sluta, säger Zengin. (TT)

Annons