Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt arbete bakom Ytterhogdals vinst

/

Ytterhogdal tog chansen att visa framfötterna mot IFK Östersund i en träningsmatch på tisdagen. Matchen slutade 3-1 till hogdalingarna.
– Vi har en bredd i laget, säger tränaren Ben Smith.

Annons

Det syntes en viss klasskillnad, som sig bör när två lag från olika divisioner möts, där IFK hade en finess som Ytterhogdal i många bitar saknade. Men IFK hade ändå aldrig grepp om matchen. Passningar gick fel, brytningar gick fel och avsluten uteblev. Det blev inte heller något av den straff som Ytterhogdals nyförvärv Brian Wake orsakade. Victor Ageskärs straffläggning var för lös och Rickard Viklund hade inga problem med att plocka in bollen. I stället var det ett mindre finslipat Ytterhogdal med bra inställning som fick in ett svajigt 1-0 mot slutet av första halvlek genom unga nyförvärvet Per Olofsson, som var en drivande kraft i laget under hela matchen.

– Vi har en bredd i laget och vi har en bra mix mellan svenska och utländska spelare, säger Ytterhogdals tränare Ben Smith.

Smith har byggt ett lag med många nya internationella spelare, framför allt från England. Redan nämnde Brian Wake drog visserligen på sig ett gult kort i samband med straffen men var i övrigt en stark motor i försvaret. Även Jonathan Andersson och David Larsson gjorde starka insatser på sin kant.

– Det var ett bra test för oss att möta IFK. Försäsongen har varit ganska svår för oss, att få ihop spelarna samtidigt och med en liten träningshall, säger Ben Smith.

– I kväll föll det på plats. Vi såg att bytena vi gjorde, de sju spelarna som kom ut på plan, kan enkelt starta i matchen också. Det visar en styrka och bra attityd, för ingen gillar att sitta på bänken, fortsätter han.

När IFK klev ut på planen efter pausvilan visade de upp en helt annan klass. De lyckades genom bra passningsspel och driv pressa Ytterhogdal mot eget mål. Det gav resultat och fem minuter in i andra slog Henrik Dillner in reduceringen. Plötsligt såg det ut som att IFK var på väg tillbaka in, men Ytterhogdal lät dem inte få mer utrymme än så. Kort efter målet bytte Ben Smith ut nästan hela laget. Det gav en tempohöjning som resulterade i en hård cross från Jimmy Haffney som satt i nätet bakom Patrik Kvarnlöf. Ben Smith känner sig lugn inför säsongsstarten.

– Vi måste jobba på några saker [...]. Men om vi jobbar hårt, vilket vi kan göra, kommer vi att få bra resultat och jag tror vi kommer att göra bra ifrån oss, säger Ben Smith.

Trots att Ytterhogdal var långsammare i man mot man och svaga framåt knep de två mål mot ett förvirrat IFK och det blev ett tredje innan matchen var slut genom David Larsson, fint assisterad av Iurii Syvoborodko. Matchens insats till trots är tränaren Adam Mattiasson inte orolig inför säsongsstarten nästa helg.

– Vi hade inte inställningen och då blir det inte bättre än så här. Vi har gjort mycket bättre matcher på försäsongen, vi vet att vi kan bättre, så det är inte att jag är orolig. Men jag vet att killarna inte är nöjda med det här, säger Adam Mattiasson efter 3-1 förlusten.

Annons