Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede krossade Härdal i derbyt

Det blev aldrig någon spännande tillställning när Hede och Lillhärdal möttes under fredagskvällen. Det slutade med en rejäl överkörning. Hela 6-0 till hemmalaget.

Annons

Härjedalsderbyt i fyran blev aldrig någon spännande tillställning. Det blev en utklassning på Söderåsen inför 262 åskådare och Hede är nu på säker mark och spelar i div.4 även nästa år.

Sämre ställt med Lillhärdal som har haft det tungt på slutet och får nu kriga ordentligt för att hänga kvar.

Det blev en någotlunda jämn första halvlek. Hede får dock lite av drömstart när Henric Schwartz bryter sig igenom Härdals backlinje och chippar in bollen bakom utmärkte målvakten Emil Dalsten efter dryga 10 minuter. Unge Jesper Persson sätter strax efter 2-0, på ungefär samma sätt som Hedes första mål. Jesper rann igenom och helt fri med målvakten kunde han på sin egen retur trycka bollen i nät

Lillhärdal gjorde sitt bästa för att komma in i matchen men hemmalaget var starkare och bättre i det mesta. I andra tog orken slut totalt hos gästerna och de skapade inget framåt.

Lillhärdals tränare Anders Roos var besviken efter matchen.

– Årets sämsta insats. Hede var bättre i allt och vi var inte ens trea eller fyra på bollarna. Nej, vi kom ut och hade absolut inte den rätta inställningen. Verkligen synd att vi inte bjuder till bättre med tanke på alla åskådare och vår tabellplacering, sa Roos.

– Hede spelade bra, men vi kan bättre.

I Hedelägret var det positivare tongångar.

– Äntligen fungerade det spel som vi vill spela. Det känns riktigt skönt att det lossnade då vi haft otroligt svårt att få bollen i mål och avgöra på våra chanser tidigare, sa tränare Stefan Persson.

Han kunde även glädjas åt att Joel Sjövold gjorde tre mål, varav ett på straff.

Matchfakta

Hede IK - Lillhärdal IF 6-0 (2-0)

Målskyttar: Joel Sjövold 3, Henric Schwartz, Mattias Bergström, Jesper Persson

Domare: Stefan Pålsson

Publik: 262

Annons