Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede vann hett prestigefullt derby

Den kallades matchernas match och visst fanns det nerv i tillställningen. Men i slutändan visade sig Hede allt för starka och vann med komfortabla 4-2.

Annons

Lars Nilsson punkterar matchen genom attr göra 3-0

Hede har haft det tungt i årets fyra och många trodde nog att Sveg skulle kunna ge dem en ordentligt match. Det handlade om ett prestigefullt härjedalsderby på Söderåsen under fredagskvällen. Inför runt 150 åskådare skulle Sveg, som hittills gått som tåget i div 6 visa att nivånskillnaden mellan fyran och sexan inte är så stor.

Men de hade inte en suck under en match där Hede dominerade i regnet. Visserligen visade hemmalaget åter prov på allt för många missade lägen varvid 0-0 höll sig länge. Det skulle bli en snedspark, modell värre, som så småningom letade sig in bakom svegsmålvakten.

Oguzahan Tuncer skulle göra en rensning och dundrade till bollen med kraft. Resultatet blev ett rungande självmål.

Svegsbacken Oguzahan Tuncer skulle göra en rensning och dundrade till bollen med kraft. Resultatet blev en rejäl bakåtskruv och bollen letade sig in i eget mål.

Otagbart för svegsmålisen. Efter det trummade Hede på. Anförda av Niclas Schwartz, Lars Nilsson och unge Elias Dillner gjorde hemmalaget ytterligare tre mål. Samtidigt som de missade bakåt en hel del och mer eller mindre bjöd Sveg på två mål.

Resultat

Hede IK - Svegs IK 4-2

Unge Elias Dillner gjorde debut i Hedetröjan och var riktigt bra

Elias Dillner trivdes på Söderåsen men här får han bita i gräset

Annons