Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isländska EM-spelarna om stödet från Sverige – och ett eventuellt möte: "Tror alla i vårt lag vill möta Sverige"

Artikel 18 av 35
EM 2016
Visa alla artiklar

Lars Lagerbäcks Island får uppmärksamhet världen över efter 1–1-matchen mot Portugal – och en hel del stöd. Bland annat är det många svenskar som håller stenhårt på laget. "Vi är den lilla nationen, och folk vill verkligen att vi ska göra det bra", säger Ari Skúlason.

Annons

Islands spelare tackar publiken efter matchen mot Portugal.

Med en svensk förbundskapten och många spelare som spelar eller har spelat i Sverige har Island blivit lite av ett "andralag" för många svenskar under EM.

Det stödet tackar de isländska spelarna för.

– Många jag känner i Sverige och Sundsvall skickade meddelanden till mig inför och efter matchen mot Portugal. Alla jag känner där hejar på Island, det är fantastiskt, säger GIF Sundsvalls mittfältare Rúnar Sigurjónsson.

Ari Skúlason, tidigare lagkapten i Sundsvall och nu i danska Odense, är överväldigad över stödet från världens alla hörn.

– Man läser ju på Twitter och överallt, det är otroligt hur mycket uppmärksamhet vi har fått. Vi är den lilla nationen, och alla vill verkligen att vi ska göra det bra, säger han.

Samtidigt som Island får ett stort stöd från bland annat Sverige så kan länderna mötas längre fram i EM, om båda lagen går vidare från gruppen.

– Jag tror alla i vårt lag skulle vilja möta Sverige. Det vore en intressant match med kontakterna mellan länderna, säger Rúnar Sigurjónsson.

Ari Skúlason pratade själv om sin tid i Sverige och GIF Sundsvall som en av de viktigaste perioderna i hans karriär efter matchen mot Portugal.

Ari Skúlasons matchtröja från mötet med Portugal.

Ari Skúlasons matchtröja från mötet med Portugal.

Dessutom visade han hur mycket Sundsvall betytt för honom när han gav Sportens utsände sin matchtröja efter matchen och ville att den skulle med flyget hem från Frankrike till Sundsvall efter EM.

"Var stolt över Island", var Skúlasons hälsning.

Hur ser du på att eventuellt ställas mot Sverige senare i turneringen?

– Fantastiskt, det hade varit kul. Men jag vill inte tänka så långt framåt. Vi fokuserar på nästa match och så får vi se vad som händer.

Mer om Island:

Ari Skúlason efter skrällen mot Portugal: "Sundsvall betyder sjukt mycket för mig"

Möt Ari Skúlasons föräldrar på plats i Saint-Étienne

GIF-mittfältaren efter Islands skräll: ”Vi vill göra avtryck i den här turneringen”

Den osannolika resan – därför gick Island till EM: "Vinner och förlorar som ett lag"

Lagerbäcks nya superskräll – Island tog historisk EM-poäng mot Portugal

Historisk EM-premiär för Lagerbäcks Island: "Självklart ska vi försöka stänga ner Ronaldo"

Annons