Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klövsjö blev Härjedalsmästare

I en hård kamp med Sveg blev Klövsjö årets Härjedalsmästare i veteranfotboll. Lagen hamnade på samma poäng men Klövsjö hade en klart bättre målskillnad.

Annons

Årets veteranfotbollsturnering spelades på Söderåsen i Hede och efter en rad matcher stod slutligen Klövsjö som segrare efter vinster över Hede samt Vemdalen/Vemhån och en oavgjord match mot Sveg.

Klövsjö rivstartade sitt matchande med en klar seger över Vemdalen/Vemhån, jämtarna gjorde två mål redan första minuten och vann sedan komfortabelt med 4-1.

Jämnare blev det i mötet mellan Hede och Sveg där gästerna avgick med en 2-1 seger.

Vemdalen/Vemhån fick ett par skador och lånade sedan in spelare från Klövsjö för att fullfölja turneringen. Laget blev då starkt nog för att vinna klart över Hede i nästa omgång.

Toppmötet mellan Klövsjö och Sveg blev en jämnare historia. Klövsjö hade lite mer boll men Sveg skapade vassare chanser. Sander Stokman i Klövsjös mål gjorde dock några fantomräddningar och matchen slutade 2-2.

I slutomgången satte sedan Klövsjö rejäl press på Sveg genom en storseger mot Hede vilket innebar att härjedalingarna behövde vinna sin sista match med åtta mål för att gå förbi på målskillnad. Nu stärkte Vemdalen/Vemhån åter upp med några klövjölirare och inte minst målvakten Sander Stokman såg till att det bara blev en uddamålsseger för Sveg.

Klövsjö, årets Härjedalsmästare i veteranfotboll.

Fredrik Jonasson i Sveg gjorde tre mål och var en viktig kugge för sitt lag.

Fredrik Jonasson glider förbi Thomas Eriksson.

Sven Bromée, en av de yngre och aktivare veteranerna, ådrog sig en knäskada. Något mer seriespel lär det inte bli den här säsongen enligt de första rapporterna men älgjakten skulle inte vara i fara för Bromée.

Sander Stokman, andramålvakt i Hede, plockades in i Klövsjös veteraner och gjorde strålande ifrån sig. Sander var en nyckelspelare i lagets 2-2 match mot Sveg.

Fjolårsmästarna Hede bjöd på bra spel men hade rysligt svårt att få bollen i mål. Här dundrar Johan Persson ett skott mot Klövsjös mål.

Christer Olsson, till vardags lagledare i IFK Östersund, axlade ansvaret som lagkapten i segrande Klövsjö. Olsson som är nästan dubbelt så gammal som några av spelarna visade stor auktoritet och spelskicklighet.

Annons