Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för Vemdalen i premiären

/
  • Erika Thunell och Vemdalen fick upp tempot och passningsspelet i andra halvlek men Järpen krigade och klarade ett oavgjort resultat
  • Vemdalen dominerade matchen men Emeli Alkell och hennes lagkompisar hade inte turen med sig

Vemdalens damer nollade i premiären hemma på Vemvalla. Men tjejerna visade styrka och borde ha vunnit när Järpen stod för motståndet.

Annons

Matchen slutade 0-0 och att det var premiär i damtrean för de båda lagen märktes tydligt. Mycket slarv i framför allt passningsspelet från både Vemdalen och Järpen gjorde att det inte bjöds på något skönspel, framför allt inte i större delen av den första halvleken. Men efter hand blev det bättre och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen.

I den andra halvleken dominerade Vemdalen rejält och gästerna hade stora problem att skaka fram någon rejäl målchans. Och de fåtal gånger Järpen kom till avslut var hemmakeepern Camilla Svensson säkerheten själv.

Inför storpublik, runt 150 åskådare i finvädret, vaskade Vemdalen fram flera fina målchanser. Och anförda av Erika Thunell, bäst på plan, pressade Vemdalen gästerna till försvar. Men trots ett handfull frilägen och en del vassa skott blev det inget mål.

Det närmaste hemmalaget kom var när två forwards ställdes helt fria med målvakten men de blev för ivriga. När bollen äntligen rullade in i mål blåstes det hela bort på grund av offside.

– Vi hade ett bra övertag i andra och borde kanske ha vunnit den är matchen. Men vi får vara nöjda med en poäng, sa Palle Andersson, tränare i Vemdalen.

Mer läsning

Annons