Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Jonsson nära inhopp i Allsvenskan

I söndags gjorde Oscar Jonsson sin debut på bänken i Djurgårdens allsvenska möte med Falkenberg. Vid ställningen 1-1 gjorde förstemålvakten Andreas Isaksson en jätteräddning men fick en smäll och det var på håret att han skulle byta.

Annons

Lite tillfälligheter höll på att göra att Oscar Jonsson från Vemdalen skulle få göra sin premiär i Allsvenskan. Först blev han uppkallad som andremålvakt då Kenneth Höie blev sjuk och väl på bänken så var det nära att Jonsson också skulle få hoppa in.

– Andreas gör en kanonräddning men får en smäll. De säger åt mig att börja värma upp och jag blir även kallad till bänken för att ta av överdragskläderna, berättar Oscar Jonsson som erkänner att det började pirra i nerverna som det ska göra inför en viktig match.

– Nu bet Andreas ihop och strax därefter gör vi 2-1. Det hade ju varit något att få hoppa in och uppleva men jag är glad att Andreas kunde fortsätta, påpekar Oscar Jonsson.

För närvarande spelar Oscar ändå väldigt många matcher och han är nöjd med formen som har varit bra på hösten. Under helgerna spelar han som utlånad i division två men nykomlingen Håbo.

– Vi är indragna i bottenstriden men har tagit den del viktiga poäng på slutet och som målvakt i ett bottenlag har jag mycket att göra, förklarar Jonsson som spelar med Håbo på helgerna.

– Under veckodagarna är det U21-slutspel med Djurgården som gäller. Där är det två finalgrupper med fyra lag och vår grupp är väldigt jämn. Även här har det gått bra för min del, jag har hållit nollan i två av tre matcher och i den tredje släppte jag in ett straffmål, berättar Oscar Jonsson som hoppas på att Djurgården ska vara i den absoluta toppen när slutspelet summeras.

– Det är väldigt jämnt. Vi har två hemmamatcher närmast och vinner vi så är avgörandet i egna händer om vi ska få spela final dit gruppsegrarna går. Vi har Hammarby, Halmstad och Kalmar i vår grupp, säger Oscar Jonsson.

Oscar Jonsson från Vemdalen var väldigt nära att få göra debut på planen i Allsvenskan under Djurgårdens möte med Falkenberg i senaste omgången.

Annons