Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolpskott, räddningar på mållinjen och utvisning i mållöst kvaldrama för Ytterhogdal

Ytterhogdal var ytterst nära i första kvalmötet mot tvåan hemma mot Nordvärmland. Men stolpen och backar stod i vägen. Dramat slutade i stället mållöst och med utvisning för lagkaptenen Jordan Pearce.
– Jag är oerhört stolt över killarna. Viktigt att vi höll nollan, säger tränaren Brian Wake.

Annons

Ytterhogdals Sumali Cissa med bollen framför en rätt så välfylld läktare hemma på Svedjevallen.

Ytterhogdal öppnade riktigt piggt hemma på Svedjevallen och hade kommandot första 15–20 minuterna. Det saknades inte heller chanser att ta ledningen.

Sumali Cissa hade det kanske allra bästa. Men det snabba skottet landade snöpligt i stolpen.

– Vi började jättebra, synd att vi inte får mål där också. Då hade blivit en helt annan match, säger Ytterhogdals säkre mittback Jordan Robinson, äldst i laget med sina 25 år.

Sumali Cissa hade en av två jättechanser för Ytterhogdal i första, med skott i stolpen.

Nordvärmland spelade upp sig och hittade mer rätt i sitt spel, och kom i flera giftiga snabba omställningar. Men Ytterhogdal höll tätt.

Det var hemmalaget som var närmast utdelning. Vid ett tillfälle var gästernas målvakt Marko Nikitovic överspelad, men backen Alexandros Athanadiasis räddade mer eller mindre på mållinjen framför en framrusande Per Olofsson i Ytterhogdal.

– Vi kom riktigt nära att göra mål några gånger, säger Brian Wake.

Ytterhogdals andra jättechans i första där målvakten var överspelad och en Nordvärmlandsback räddar mer eller mindre på mållinjen.

Ytterhogdal fortsatte bra även i andra, då tempot mattades något. Men Nordvärmland bjöd på tufft motstånd.

– Det var en tuff bra match. Mycket lärorikt för våra unga killar, vi hade ju flera tonåringar på planen, att få ställas mot så bra motstånd, säger Brian Wake.

Det syntes att det var kvalmatch där mycket stod på spel. Full satsning och en tuff batalj med mycket fysiskt spel och de gula korten duggade tätt när humöret vacklade.

– Det är en slutspelmatch och där blir det hårda tacklingar ibland, säger Brian Wake.

Ytterhogdals Sumali Cissa utmanar Nordvärmlands målvakt Marko Nikitovic.

Men chanserna saknades inte heller i andra. Matchens allra hetaste var Ytterhogdals och kom i 70:e minuten.

Nordvärmlands målvakt var ute långt och föll i backen. Då testade Sheiden Rodgers ett rappt skott, men återigen står gästernas Alexandros Athanadiasis och nickar undan på mållinjen.

– Jag känner med Sheiden där, som inte fick sätta den bollen. Det var så nära, säger Jordan Robinson.

Smällarna blev allt fler när orken började tryta i båda lagen efter intensiv kamp. Det resulterade i att Nordvärmlands tränare visades ut på läktaren, men ännu tuffare för Ytterhogdal.

I 83:e visar domaren Robert Ahlman upp det röda kortet direkt för lagkaptenen Jordan Pearce, som hade en varning innan, efter en tuff duell.

– Jag tycker synd om Jordan, det var en bra tackling och han vann bollen i den situationen. Förstår att det är ett svårt beslut som domaren måste ta snabbt. Nu tyckte han att det var en våldsam satsning. Men jag håller inte med om att det var rött kort, säger Brian Wake.

Det kan bli så att Ytterhogdal provar att få utvisningen hävd så att den viktiga mittbacken Jordan Pearce kan vara med trots allt i returen.

– Vi har matchen på film och ska kanske överklaga. Jordan är kapten, har gjort en väldigt bra säsong, spelar från start varje match, så vi ska göra allt vi kan för att hjälpa Jordan här, säger Brian Wake.

Med en man mindre blev det mest kamp för att hålla nollan. Det lyckades och match ett i dubbelmötet slutade 0–0.

– Det blev lite mer defensivt jobb på slutet, men jag tycker att vi reagerade bra och höll emot. Vi skulle ha vunnit med de chanser vi skapade, men viktigt att hålla nollan. Det är inte ett så dåligt resultat att ha med sig, säger Jordan Robinson.

Returmöte i Sysslebäck nästa lördag. Ett mål där för Ytterhogdal gör att Nordvärmland måste göra två för att vinna eftersom mål på bortaplan väger över om totalresultet är lika.

– Vi kan mycket väl åka dit och vinna. De hade många bra och smarta spelare, men defensivt var det inte så bra och gav oss chanser att göra mål, säger Jordan Robinson optmistiskt.

Matchfakta:

Ytterhogdal–Nordvärmland 0–0

Varningar, Ytterhogdal: Jordan Pearce, Brad Plant, Jordan Robinson, Joe Massey

Utvisning: Jordan Pearce, Ytterhogdal (83)

Hörnor: 6–3 (2–2)

Domare: Robert Ahlman

Publik: 325

Annons