Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg är med för att lära

Svegs kommande säsong i damtrean ska ses mest som ett steg i fotbollutbildningen för det unga lag klubben förfogar över.
– Vi spelar även en regional serie för F17 där vi möter jämnåriga motståndare, berättar tränaren Ola Persson.

Annons

Målsättningen för Svegs IK är den kommande säsongen att ta en mittenplacering i damtrean. Egentligen finns spelarmaterial för att spänna bågen lite högre men de unga tjejerna ska även spela i en flickserie mot lag från länet och Västernorrland.

– I trean är vi med lite för att se och lära, jag tror att vi kommer att väga lite lätt i vissa matcher, säger tränaren Ola Persson som fick ett kvitto på detta när seriepremiären förlorades mot Brunflo med hela 7-1.

På träningsfronten finns en del att önska. Som för alla härjedalslag så är avsaknaden av konstgräs märkbar då alla lag man möter har det bättre förspänt.

– Jag skulle väl även vilja se lite bättre träningsnärvaro från våra äldre spelare. De som har flicklagsåldern ligger i väldigt bra men det är bara några av våra seniorer som tränar regelbundet, säger Persson.

På tisdag har laget hemmapremiär mot Myssjö/Oviken och då lovar Ola Persson bättring i jämförelse med mötet mot Brunflo.

– Vi har slipat på vissa grunder så att det ska bli stabilare, säger Persson

Arkivbild från förra årets drabbning med IFK Östersund hemma.

Målsättning: Spela bra fotboll och nå en mittenplacering

Nyförvärv: Inga helt klara men det finns några på gång.

Förluster: Eventuellt någon som slutar. Inga förluster till någon annan klubb.

Vårmatcher: Två segrar mot norska Os med 3-1 och förlust i seriepremiären mot Brunflo 1-7.

Annons