Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg tar nya tag i division sex

Svegs herrar har haft några tunga år på fotbollsplanen, förra året åkte laget snöpligt ur femman i sista omgången och nu ska nya tag tas i division sex södra.

Annons

– Vi hoppas på att kunna vara med i toppen och kämpa. Målet är ju att gå upp i femman igen, säger Ali Hosseini som är ny tränare för året.

Fotbollen i Sveg hängde på en skör tråd under vintern. Någon tränare fanns inte men en grupp spelare tränade på egen hand.

– Vi ville ju spela fotboll så vi försökte hålla igång och när vi fick en ny ordförande i fotollssektionen fick jag frågan om att vara tränare, säger Ali Hosseini som har ett tufft uppdrag då det även saknas lagledare och materialförvaltare.

– Vi kommer inte att kunna åka buss till bortamatcherna heller så den biten ska också ordnas, berättar Ali Hosseini.

Ett delmål för laget under säsongen är att stärka upp försvarsspelet.

– Ska vi vara med i toppen får vi inte släppa in lika mycket mål som tidigare. Jag tycker att det har sett ganska bra ut i träningsmatcherna mot Hede och Lillhärdal då vi visserligen förlorat med 0-2 och 1-4 men de spelar ju båda i division fyra.

Hossieni skulle även önska sig en riktigt utpräglad målskytt.

– Vi har grabbar som är bra på många saker men det är ingen som öser in mål. Jag hoppas att det är någon som det lossnar för, säger Ali Hosseini och påpekar att det handlar mycket om självförtroende.

Nyförvärvet från Hede, Abdikarim Mohamed och nye tränaren Ali Hosseini kommer med all sannolikhet att vara tongivande i Svegs lag under sommaren.

Målsättning: Finnas med i toppen av serien

Förluster: Samuel Ohlsson, Lillhärdal.

Nyförvärv: P-O Bergman och Abdikarim Mohamed, båda Hede IK. Tesfaldet Abrahaley, Mohammad Panahi och Ali Rezai som inte var registrerade tidigare.

Annons