Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal krossade lag från ettan

Division ett-laget Team TG från Umeå hade säkert en dyster resa hem efter att ha blivit krossade av Ytterhogdal på onsdagkvällen. 7-1 slutade matchen till hemmalagets favör.

Annons

Alla väntade sig en tuff drabbning på Svedjevallen. En förhoppning fanns om att Ytterhogdal skulle kunna bjuda upp till kamp, laget har ändå sex raka segar i trean och de har dessutom hållit nollan i de fyra senaste.

– Det här var över förväntan och en skräll. Team TG har kommit hit med ett starkt lag men våra grabbar gör en otroligt bra match och när målen kommer så spelar de ut rejält, säger en mycket glad Magnus Elmqvist, ledare i YIK.

Det började bra för Ytterhogdal då Alex Hainault inleder målskyttet efter fem minuter sedan han vänt bort en av gästernas försvarare inne i straffområdet och rullat in bollen vi första stolpen.

Alex Hainault rullar in 1-0 för YIK

Sedan följer en stark period av Team TG som sätter rejäl press på Ytterhogdal vilka inte får en lugn stund. Charlie Bryan tvingas till en jätteräddning på ett närskott och han har även en par svettiga ingripanden till. Team TG ser då ut som ett lag som hör hemma i ettan.

Men när den värsta anstormningen bedarrat så sticker YIK upp lite grann. En frispark lyfts in i gästernas straffområde och Jordan Pearce nickar in 2-0 efter halvtimmen. Spelet jämnar sedan ut sig ytterligare och YIK får mer och mer boll. När sedan Liam Hardy slår in 3-0 med en mäktig volley från distans är det ridå för gästerna.

Liam Hardy klippte till med två kanonmål och en i övrigt stark insats på mittfältet.

I andra halvlek inleder Hardy målskyttet och därefter kliver planens kung, Curtis Edwards in i målfabrikationen för Ytterhogdals del och gör de avslutande tre hemmamålen.

– Det här var härligt underhållning. Nu blir det spännande att se vad vi får för motstånd i nästa omgång, säger Magnus Elmqvist.

Gästernas tröstmål gjordes av Timothy McNeil vid ställningen 6-0 till Ytterhogdal.

Curtis Edwards gjorde tre mål i andra halvlek vilket krönte en match där han knappt tappade en boll.

Annons