Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal lätt vidare - Lillhärdal och Hede utslagna

Ytterhogdal gick enkelt vidare från gruppspelet i DM men för Lillhärdal och Hede är turneringen färdigspelad. Ytterhogdal ställs nu mot Järpens IF i kvartsfinalen, Järpen gick vidare som bästa grupptvåa.

Annons

Ytterhogdal hade som väntat inga problem att gå vidare från sin DM-grupp där Brunflo och Ås stod för motståndet. Brunflo besegrades med 10-1 och Ås med 8-0 och som sifforna visar så var det spel mot ett mål i båda macherna. Ytterhogdal är förstås ett bättre lag än nämnda motståndare och dessutom ligger laget långt före tränings och matchmässigt efter sitt deltagande i Svenska cupens slutspel.

Lillhärdal inledde med att vinna över Berg som i år startar upp sin verksamhet igen. Segern med 3-1 innebar att ett oavgjort resultat hade räckt i den avslutande matchen mot Tandsbyn. Nu var sydjämtarna lite för starka och rann lite väl enkelt ifrån till 4-1.

Lillhärdal var steget efter mot Tandsbyn i en match som förlorades med 1-4.

Hede började med att spela 0-0 mot Nälden i en match där sidvinden manövrerade ut båda lagen. Blåsten var så hård att domaren tvingades låta frisparkar och insparkar slås på rullande boll eftersom det var omöjligt att få en boll att ligga stilla i blåsten.

I sin andra match ställdes Hede mot IFK Östersund och hade spelmässigt inte mycket att sätta emot division två-laget. Det blev ändå en hedersam förlust med 0-4 efter en stark arbetsinsats.

För både Lillhärdal och Hede såg det ändå lovande ut eftersom båda lagen har väsentligt sämre träningsförhållanden än sina motståndare då inget av härjedalslagen ens tränat på en fullstor plan tidigare under säsongen.

Annons