Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal och Hede sparkade i gång

/
  • Fyra nyförvärv i Hede gjorde fina insatser under helgen. Från vänster: Farah Ahmed, Abdikarim Mohammed, Erik Olofsson och Jesper Persson.

Ytterhogdal har spelat sin första träningsmatch för säsongen. Det blev en förlust med 5-3 borta mot Hudiksvalls FF. Även Hedes spelare har sopat snön av skorna och vann sin grupp i en träningscup i Ånge på ett övertygande sätt.

Annons

Härjedalens fotbollsflaggskepp, Ytterhogdal, ser ut att få ett starkt lag även denna säsong. Starten var bländande mot Hudiksvall och första halvtimmen dominerade YIK stort och gick upp till en 2-0 ledning.

– Sen kommer de in i matchen lite mer och innan halvtid är det kvitterat till 2-2, berättar Magnus Elmkvist som ändå var mycket nöjd med vad han såg ute på planen.

Ytterhogdal släpper sedan in 3-2 när Hudiksvall får göra en snabb spelvändning och efter ett antal byten i Ytterhogdal så ramlar ytterligare två bollar in.

– De gör några snabba mål lite olyckligt men våra grabbar spelar bra och håller i hela matchen. Vi har bud på många fler mål men lyckas bara reducera en gång.

– Vi är nöjda trots denna förlust då det var första gången vi var ute på stor plan denna säsong. Alla spelare som var med i truppen fick speltid och gjorde det bra, säger Magnus Elmkvist som ser fram mot DM nästa helg då Stugun och Lillhärdal står för motståndet.

Hede deltog i Berners cup i Ånge och spelade tre lite kortare matcher under en dag. Resultatet blev segrar med 2-1 mot både Ljunga och Alnö och sedan spelade Hede oavgjort, 1-1 mot Torpshammar, i en gruppfinal. Det resultatet räckte för Hede vilket också syntes på planen då laget inte riktigt gick för segern utan bara spelade säkert under turneringens sista halvlek. Även Hede matchade en stor trupp och totalt fick 18 spelare känna på hetluften, av dessa var hälften födda -99 och senare.

– Att gå från den lilla hallen i Hede till att spela så pass bra på stor plan lovar gott, säger lagkaptenen Mikael Schwarz.

Annons