Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal väl rustat för cupslutspel

På lördag startar Ytterhogdals säsong på allvar i och med hemmamatchen mot Falkenberg i Svenska cupen.
– Vi har många engelsmän med rätt mentalitet för att skrälla i cuper, påpekar Magnus Elmqvist som är försiktigt hoppfull.

Annons

Ytterhogdal jublade efter att ha slagit ut Syrianska. Kommer laget att kunna skrälla mot Falkenberg?

Under normala år brukar Ytterhogdals fotbollssäsong komma igång på allvar i mitten av mars. Nu är läget ett annat efter att laget skrällartat tog en plats i Svenska cupens slutspel. Redan i mitten av januari anlände YIKs engelsmän och sedan dess har truppen tränat med hög intensitet.

– Det här är ju väldigt stort för byn och för klubben. Avancemanget har inneburit en lite hårdare satsning, vi är betydligt bättre rustade än tidigare säsonger. Det har blivit lättare att locka bra spelare hit då vi får spela de här matcherna och att Curtis lyckades så bra i ÖFK har också gjort att många ser oss som ett fint fönster upp till högre nivåer, säger Magnus Elmqvist.

Satsningen har också medfört högre kostnader för klubben men det är ingenting som oroar.

– Visst har det medfört kostnader, men det är lugnt, beskriver Elmqvist.

I truppen finns nu nya spelare där några har gjort ungdomslandskamper. Exempelvis målvakten Kelland Absalom har flera U-19 landskamper för Wales.

– Våra svenska spelare har också utvecklats mycket, det gör också att vi hoppas på att kunna ta ett steg till den här säsongen.

Inför cupmatcherna mot Falkenberg, Värnamo och Elfsborg finns det hopp i Ytterhogdal om någon skrällpoäng.

– Cuperna på de brittiska öarna har en tradition av att det blir skrällar. Mentaliteten hos många av våra spelare kommer ju därifrån och de ser inte det här som omöjligt utan kommer att kriga. Det gäller att hålla huvudet kallt och inta rätt positioner så vi inte börjar jaga boll.

– Sen vet vi ju inte riktigt vilka lag våra motståndare ställer på benen. De kanske luftar någon spelare extra och underskattar oss lite, vi hör ju ändå hemma i division tre, säger Magnus Elmqvist och påminner om att YIK på sin väg till slutspelet slog ut ett division ett-lag och ett lag från Superettan.

Första matchen, mot Falkenberg, spelas i fotbollstältet i Ljusdal.

Läs även:

Ytterhogdal lottat mot Alex Dyers Elfsborg i Svenska cupen: "Vi ser fram emot utmaningen"

Ytterhogdals cupmatch mot Elfsborg tv-sänds: "Det var en bra julklapp"

Annons