Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdalsförlust mot Falkenberg

Ytterhogdal svarade för en bra insats mot Falkenberg i Svenska Cupens slutspel. Matchen slutade 0-3 men YIK bet ifrån bra och hade 0-0 i halvtid.

Annons

Ytterhogdal utmanade Falkenberg på allvar men gästernas rutin fällde avgörandet i andra halvlek.

Premiären i Svenska Cupens slutspel är avklarad för Ytterhogdal. Några poäng blev det inte men laget svarade för en positiv insats, framförallt i första halvlek.

– Vi skapade ju några riktigt heta chanser, synd att vi inte fick 1-0 där, kommenterade Magnus Elmqvist som njöt av att se sitt kära YIK i dessa sammanhang.

Spelmässigt hade Falkenberg lite mer boll men chansmässigt låg Ytterhogal lite före fram till halvlekens sista minut då det var riktig kalabalik framför YIKs mål men det redde ut sig och lagen gick till vila med 0-0.

Ytterhogdal skapade en del chanser.

I inledningen av andra halvlek satte gästerna hård press på hemmalaget och det gav resultat direkt då Falekenbergs lagkapten, Stefan Rodevåg, smög upp vid bortre stolpen på en fast situation och nickade in bollen.

– Jag är riktigt besviken över just den situationen. Onödigt att släppa in ett mål så pass enkelt på en fast situation, påpekade tränaren Brian Wake som annars hade mest beröm att ge till sitt lag.

Falkenbergs lagkapten Stefan Rodevåg kom smygande bortanför bortre stolpen och fick relativt ostört nicka in ledningsmålet för Falkenberg.

– Det var ju inte den start vi behövde i andra halvlek, säger Wake som fick se Falkenberg ta över mer och mer av initiativet i matchen varpå Ytterhogdal fick väldigt svårt att komma upp i planen och hota på allvar.

Några fasta situationer gav lite nerv framför Falkensbergs mål. Vid hörnor kunde Ytterhogdal skicka upp nyförvärvet Aaron Oakley som var nästan huvudet längre än alla andra på planen. Nu gav det inte mer än ett par halvchanser innan Falkenberg kunde rinna igenom och göra 2-0 vilket mer eller mindre punkterade matchen.

Aaron Oakley var hela tiden ett hot i luftrummet. Till sommaren mot division tre-motstånd kommer Oakley att bli ruggigt värdefull.

Det fanns sedan bud på mer men även Ytterhogdal skapade ett par chanser och med rätt beslut från YIK-spelarna i dessa situationer hade nollan spräckts. I stället kunde Falkenberg i slutskedet bättra på sin målskillnad genom att göra 3-0.

– Jag är stolt över grabbarna som kämpade väldigt bra hela matchen. Vi tappade väl lite av det egna spelet i andra halvlek men gjorde ändå en bra match, jag är nöjd, säger Brian Wake.

Nästa match i cupen spelas för Ytterhogdal på söndag, även den hemma i Ljusdals fotbollshall, då kommer Elfsborg på besök. Elfsborg började lite knackigt och fick bara 2-2 mot Värnamo i sin första match.

Ytterhogdal utmaande ofta, här geonom Sumali Cissa, men Falkenbergsspelarna täckte upp bra för varandra och det var inte lätt för YIK att komma till avslut.