Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frankrike skickar två brandflygplan till Sverige - anländer under morgondagen

Artikel 11 av 14
Sommartorkan 2018
Visa alla artiklar

Frankrike kommer att skicka två flygplan av typen Canadair CL-415 för att bistå vid brandbekämpningen. Det rapporterar SVT Nyheter. Planen beräknas anlända till Örebro under morgondagen.

Enligt SVT Nyheter har EU-kommissionären Christos Stylianides, som ansvarar för humanitärt bistånd och krishantering, idag varit i kontakt med inrikesminister Morgan Johansson och erbjudit sig att skicka ytterligare två brandflyg. Det är ett erbjudande som Sverige tackat ja till.

– Vi bedömde tillsammans läget. Vi har aldrig sett något liknande i Sverige. Jag informerade den svenske ministern om att Frankrike erbjudit sig att skicka två canadair-plan som flyger till Sverige imorgon bitti. Vi följer situationen dygnet runt och jag lovade herr Johansson att EU står redo att hjälpa Sverige i den här svåra situationen, säger Christos Stylianides till SVT Nyheter.

De två flygplanen är av samma typ som de som skickats tidigare från Italien. Planen väntas landa imorgon torsdag och kan sedan sättas in för att bekämpa de omfattande skogsbränder som rasar runt om i landet.

Läs även: Allt om skogsbränderna i Jämtlands län – här får du de senaste uppdateringarna