Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjd Kinsey tvåa i SM

/

VM-klara Erika Kinsey var en av SM:s allra största guldkandidater på förhand.
I höjdhoppsfinalen fick hon dock se sig slagen av formtoppade Sofie Skoog.
– Klart jag är besviken, säger 27-åringen från Nälden.

Annons

VM-biljetten var redan säkrad. I höjdhoppets statistiklistor inför SM var hon överlägsen med års- och personbästa på 1.97 – ett hopp som placerar henne trea i Sverige genom tiderna bakom Kajsa Bergqvist och Emma Green.

Men när finalen avgjordes i Söderhamn fick Trångsvikens IF:s Erika Kinsey se sig besegrad av Sofie Skoog från IF Göta Karlstad, som gjorde personbästa med två centimeter när hon lyfte över 1.92.

Erika Kinsey var visserligen också över 1.92, men när båda rev ut sig på 1.94 räckte det bara till en andraplats för 27-åringen som hade fler rivningar.

– Tråkigt, men Sofie var grym i dag och det är bara att gratulera henne. Hon hoppade sjukt bra, säger en märkbart missnöjd Erika Kinsey.

– Klart jag är besviken. Jag har aldrig vunnit SM och ville vinna och ha ett bra besked inför VM, men jag får spara det till VM.

Exakt vad som inte stämde i finalen kunde Erika Kinsey inte sätta fingret på i mixed zone kort efteråt.

– Man ska ha en bra dag också och i dag stämde inte allt. Jag fick helt enkelt inte till det. Jag vet inte vad jag ska säga, säger hon.

– Känslan i ansatsen, det var som att jag bara hade ett bra hopp på hela tävlingen och då kände jag att jag kunde hoppa högt. Resten hoppade jag bara rakt in i ribban, då är det svårt att hoppa högre.

Kände du dig hundraprocentig inför tävlingen?

– Nä, det gjorde jag väl egentligen inte. Egentligen borde jag vara nöjd med 1.92 i dag med tanke på att jag tränar på nu och gör mig redo för VM, men man vill alltid hoppa högre.

VM i Peking inleds om två veckor – och även där är Erika Kinsey ett medaljhopp.

– Det är VM som har varit målet ända sedan jag blev uttagen, så jag fortsätter bara träna och så får jag hoppas att formen kommer mer och mer, säger hon.

Hur ser dagarna innan VM ut?

– Jag ska hem nu och sedan så åker vi till pre-camp den 15:e och så blir det att ladda där i Japan några dagar.

VM pågår 22-30 augusti.

Annons