Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt wifi och sommarvärdar vid träbjörnen

För att utveckla besöksnäringen i Svegsbygden och Härjedalen tar Destination Sveg ett krafttag med sommarvärdar och fritt wifi vid träbjörnen.
– Vi jobbar för aktivt för att vara porten till Härjedalen och det här kommer att förstärka turisternas första intryck, säger Niclas Ohlson, destinationschef.

Annons

Vid träbjörnen i Sveg ska det finnas sommarvärdar under juli månad. Fri wifi ska också finnas vid björnen så att turister ska kunna söka information på ett smidigt sätt.

Destination Sveg, Härjeåns Nät och Härjedalens kommun kommer att samarbeta för att göra träbjörnen i Sveg till en knutpunkt där besökare i Härjedalen kan förse sig med information om landskapet.

Redan nu är träbjörnen ett välbesökt turistmål och med fritt wifi i området samt turistvärdar under juli månad kommer den förhoppningsvis att öka sin attraktion enligt idekläckarna på Destination Sveg.

-Vi ser sommarvärdarna som ambassadörer för hela Härjedalen. Att samtidigt kunna erbjuda Wifi kommer att underlätta både för oss och för besökaren. Utländska turister stänger vanligtvis av sin mobildata men nu kan de alltså stanna till vid björnen och på så vis uppdatera sig om vad det finns att göra i form av evenemang och utflyktsmål., säger Niclas Ohlson.

- Vi tittar även på att kunna erbjuda lånecyklar till turister som vill lämna bilen och cykla de fina stråken i och runt Sveg.

Stugan vid björnen kommer att vara utgångspunkt för sommarvärdarna

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter vid Knutpunkt Björnen just för att läget är så bra, säger Niclas Ohlson.

Annons