Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funäsdalen fint framme i Lilla Skidspelen

/
  • Irja Brandfjell och Emma Lindberg, Funäsdalens IF, tog hem segern i Lilla Skidspelens parstafett.

Funäsdalens längdungdomar visade under Lilla Skidspelen att de är riktigt vassa. Irja Brandfjell och Emma Lindberg vann exempelvis parstafetten i D12. Dubbla vinster blev det för Jesper Persson från Sveg i H15.

Annons

I Funäsdalen är det bra drag kring längdåkningen. Klubbens ungdomar visade att de står sig väldigt bra även i konkurrens med landets allra starkaste längdungdomar då dessa samlades i Lilla Skidspelen för att ge sig i kast med Faluns VM-banor.

Förutom Irja och Emmas stafettseger så kunde de två tjejerna även glädjas efter starka individuella lopp där Irja tog en delad andraplats och Emma blev sexa. Jonathan Lindberg tog även han en pallplats då han blev tvåa i H10-klassen. Utöver dessa topplaceringar hade Funäsdalstruppen en rad fina insatser att glädjas åt så som Birk Blomqvist och Vidar Lindqvists sjätteplats i parstafettens H13-klass.

Även ledarna Jonas Lindqivst och Anders Blomqvist tog chansen att glänsa i parstafetten då de vann motionsklassen.

I parstafetten visade Elin Busk, Svegs IK, fin fart. Hon förde sitt lag där hon tävlade med Olivia Lavén, Täby, upp till sjätteplats, snäppet före klubbkompisarna Matilda Bäck och Julia Hansson.

– Det gick bra i dag, sa en strålande glad Elin som även hade ett bra lopp på gång under den individuella tävlingen.

– Första halvan gick fint men sen blev jag hemskt trött, jag öppnade för hårt, summerade hon

Svegsgrabben Jesper Persson har Lilla SS som något av en favorittävling. Nu har han gjort tio starter under de senaste fem åren, nio av dessa har han varit i topp och en gång har han blivit tvåa. Den här helgen började han med seger i distansloppet där endast Ossian Rosenberg, Duved, kunde matcha. Ossian blev tolv sekunder efter men de två grabbarna stod i en klass för sig. Exempelvis hade Jesper vunnit med halvminuten om han startat i H16-klassen.

Seger för Jesper blev det även i parstafetten, då tillsammans med klubbkompisen i Åsarna, Sven Leander. Paret hade dagens största segermarginal och var aldrig hotade.

Annons