Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankomat försvinner i Funäsdalen

Bankomat AB stänger sin uttagsautomat i Funäsdalen. Därmed blir byn helt utan kontantautomat. Åtminstone tillfälligt.

Annons

Det kommer att bli svårare att få loss kontanter i Funäsdalen då Bankomat AB beslutat att plocka ner sin uttagsautomat. Bankomat AB har inte lyckats komma överens med nya hyresvärden och därmed plockas utrustningen ner och man hänvisar till automaten i Hede som ligger sju mil därifrån.

– Vi vill finnas kvar i Funäsdalen och ser just nu över möjligheten att hitta en ny lokal som passar våra behov. säger Johanna Holst, kommunikationsansvarig vid Bankomat AB.

– Under tiden som automaten ärstängd hänvisar vi till vår närmaste uttagsautomat som ligger i Hede.

Bankomat plockar ner sin uttagsautomat i Funäsdalen.

I många år har automaten funnits mitt i centrala Funäsdalen. Men när Swedbank bommade igen sina dörrar i februari 2015 och deras hyreskontrakt löpte ut nu under hösten ska en ny hyresgäst in i det före detta bankkontoret.

– Vi behöver mer kontor- och personalutrymmen och då passar de här lokalerna bra för oss, säger Ica-handlaren Daniel Lundquist.

Han konstaterar att man inte lyckats komma överens med Bankomat när det gäller villkoren för att de ska kunna ha kvar sin uttagsautomat utan nu kommer den att monteras ner, redan denna vecka.

– Egentligen är det ett misslyckande från både min och Bankomats sida. Det behövs naturligtvis en uttagsautomat i Funäsdalen, säger Daniel Lundquist.

– Vi har istället tecknat avtal med Ica-banken som kommer att montera upp en uttagsautomat. Tyvärr kommer det att ta några veckor innan den är på plats.

Enligt Daniel Lundquist kommer kunderna inte att märka någon skillnad utan alla kort ska kunna fungera som tidigare.

Annons