Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellis ställer ut Ellis

/
  • – Den här tavlan hade vi i köket. När det var snöstorm på fjället och vinden ven var det skönt att sitta och titta på den, säger Gunilla Ellis. Tavlan Tjejer är en av hennes personliga favoriter.
  • Textilkonstnären Gunilla Ellis ställer ut framlidne makens oljemålningar i Sveg.
  • Tavlorna med en människa och en varg, båda med troféer efter jakt, är Gunilla Ellis favoriter. Hon tycker att de är humoristiska och har ett klart budskap. Alaskan huskyn Casper, ledarhund för sprintspann med arton hundar, följer varje spår Gunilla Ellis tar.

Gunilla Ellis ställer ut makens oljemålningar i Medborgarhuset i Sveg under april. Det blir ett trettiotal tavlor, merparten från boken Bengt Ellis – Konstnär utan gränser. Vernissagen hålls fredag den 1 april.

Annons

Under april hänger ett trettiotal av framlidne konstnären Bengt Ellis oljemålningar i Ljushallen i Medborgarhuset i Sveg. Det är textilkonstnären Gunilla Ellis som ställer ut makens verk. Merparten av de runt trettio tavlorna som visas är hämtade ur boken Bengt Ellis – Konstnär utan gränser. En bok som Gunilla Ellis är redaktör för och där femton konstintresserade personer väljer fem verk var av Bengt Ellis.

– Det är jättesvårt att sätta ihop en sådan här utställning, säger Gunilla Ellis när TH träffar henne i ateljén Elliseum i Funäsdalen några dagar före utställningen och hon är mitt uppe i att välja ut vilka tavlor som ska tas med till Sveg.

Utställningen presenteras med texter ur boken där författarna förklarar varför de tycker om ett visst verk. Det är målningar från olika delar av världen och med olika motiv, allt från landskap till djur och människor.

– Helst ska målningarna harmoniera, det ska finnas en röd tråd. Här har den röda tråden bleknat eftersom det är många olika personer som valt ut verken, inte bara jag, säger Gunilla Ellis, som har hjälp i ateljén hemma på gården av hunden Casper.

Vernissagen pågår fredag 1 april mellan klockan 13 och 16. Klockan 14 visas filmen Bengt Ellis Konstnär i världen av Miq Bohlin. Utställningen hänger i Medborgarhuset till och med torsdag 28 april.

Annons