Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För mycket snö ställde in slalomtävlings första dag

/
  • En decimeter nysnö på morgonen ställde till det för storslalomtävlingen i Funäsdalen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
  • Jens Wilhelmsson lägger banor och var med och fattade beslutet att ställa in på lördagen. Men han räknar med fint underlag till söndagens tävlingar.

Lördagens storslalomtävling på Funäsdalsberget ställs in – på grund av för mycket snö.
– Det blir ett väldigt otäckt underlag med stor risk för skador, säger Jens Wilhelmsson, en av tävlingens banläggare.

Annons

Närmare 300 åkare från tolv nationer stod redo att kasta sig ut för Funäsdalsbergets brant, i länets första FIS Sverige Cup-tävling i storslalom den här säsongen. Först ut var damerna, vars första åk skulle ha kört i gång 0900 på lördag morgon.

Men de får vänta till i morgon.

– Det är på grund av nysnön som lagt sig under morgonen, vi har fått runt en decimeter. Just nu är bekymret för mycket snö, snarare än tvärtom, säger Jens Wilhelmsson, VD för Funäsdalens Berg och Hotell och även banläggare under helgens tävlingsdagar.

Tillsammans med tävlingsledningen togs beslutet tidig på morgonen, att ställa in lördagens tävlingar.

– Det blir ett väldigt knepigt före, med nysnön ovanpå konstsnön som redan ligger. Det blir otäckt att åka och skaderisken är väldigt hög.

Vad har ni fått för reaktioner från åkarna som finns på plats?

– De är vana vid att vädret ställer till det. De som även kör störtlopp brukar säga att det är störtloppsträning, att sitta och vänta på att vädret ska bli bättre. Så det är ett luttrat släkte.

Tävlingen skulle ha gått över två dagar, lördag och söndag. Natten mot söndag utlovas kallt väder och Jens Wilhelmsson räknar med riktigt fina banor på söndag. Eventuellt blir det en extra tävlingsdag på måndag, det beslutet var inte fattat på lördagsmorgonen.

– Det beror lite på om vi kan få ihop organisationen. Slalomklubbens medlemmar (Funäsdalens slalomklubb, reds. anm.) jobbar ju på vardagarna, men eventuellt kan vi få ihop en organisation med tränarna. Vi tar beslut om det senare, säger Jens Wilhelmsson.

Annons