Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julens gåva av Bo Lundmark

/

Annons

"Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba". (Luk. 2: 11-12).

Nog minns vi ängelns ord till herdarna som vaktade sin hjord om natten. Och nog minns vi frågan från barndomens julaftnar: Finns här några snälla barn?

Första gångenjag fick köpajulklappar för "egna" pengar glömmer jag heller aldrig.

Ända sen sommarlovet hade varenda veckopeng hamnat i sparbössan! Det var inte lätt alla gånger, för kola var bland det godaste jag visste!

Vi hade flera mil till kyrkbyn, där affärerna också fanns. Men i sista adventsveckan, då jullovet började, gav vi oss iväg hela familjen. Jag visste på ett ungefår vad mamma, pappa och mina systrar önskade sig. Pengarna räckte och det blev sex kronor över, tillräckligt för att köpa en julklapp åt Gösta, min bäste kompis.

Men det fanns ett problem: Börsen jag tänkte köpa till mig själv!

Efter flera varvs vandringrunt affären kom jag äntligen på lösningen. De återstående dagarna fram till jul kunde jag snickra något fint till Gösta.

Det kändes ändå inte riktigt bra, när jag betalade börsen. Och det stack till när damen bakom disken frågade om den skulle slås in som julklapp.

Dagarna gick så fort att jag inte hann bli färdig i snickarboden. Nu var goda råd dyra. Jag måste förklara det där med börsen för pappa. Min förhoppning var att han skulle ge mig en extra slant, så att jag kunde beställa efter en julklapp till min kamrat. Den skulle säkert komma i tid med sista postbussen före julhelgen.

Pappa lyssnade och tänkte ett tag. Sen sa han: "Gud älskar oss så mycket att han gett oss det käraste han äger: sin egen son! Och han vill lära oss att glädja varandra. Det är också därför vi ger varandra gåvor till julen. Mitt förslag är att du ger börsen som julklapp till Gösta!"

Det var ju inte vad jag hade tänkt. Men jag gjorde som pappa föreslog. Och tänk vad glad Gösta blev över den klappen. Själv blev jag nästan ännu gladare! Det blev jul inne i hjärtat.

Kära julfirare! Jag önskar er var och en nåden att bäras av glädjen, hoppet och ljuset, som kommit med honom. Han som föddes för vår räddning i midnatts mörka tid.

Låt oss i våra hjärtan gå in till Betlehem och ta emot honom, som är julens stora gåva, vår Frälsare Jesus Kristus. Ja, låt oss stämma in i änglarnas sång: "Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt". (Luk. 2: 14)

O, kom till oss, bli hos oss kvar. Guds Son Immanuel! Amen. Halleluja!

En välsignad och fridfull jul!

önskar

Bo Lundmark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons