Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver trottoar innan någon blir skadad

/
  • – Sträckan har blivit mer och mer farlig för gångtrafikanter eftersom trafiken ökar hela tiden, säger Barbro Källmark.
  •  – Det är trångt – och man känner sig trängd – när man är ute och går och två bilar möts. Det finns inte heller någonstans att ta vägen när det är snöplogkanter, säger Barbro Källmark, som är ute och går med Sandra Wagenius. Båda bor Nålanåt längs den aktuella vägsträckan.
  • Barbro Källmark, sekreterare i Funäsdalens byalag.

Funäsdalens byalag kräver akuta åtgärder i trafikmiljön mellan Funäsdalens IP och husvagnscampingen innan en tragisk olycka inträffar. Trottoar, sänkt hastighet och övergångsställen behövs på sträckan, skriver byalaget till Härjedalens kommun.

Annons

Det handlar om en raksträcka på 1300 meter, längs vägen mot Bruksvallarna, mellan husvagnscampingen och Funäsdalens IP, där det även byggs en ny förskola.

– Någonting måste hända innan det händer något. Det är incidenter varje dag på den här sträckan. När två bilar möts samtidigt som det finns en fotgängare bredvid är det komplicerat, säger Barbro Källmark som bor längs sträckan Nålanåt och är sekreterare i byalaget.

Hon talar för alla de åttiofem personerna som har skrivit under brevet till kommunen. De kräver sänkt hastighet från 70 till 50 kilometer i timmen, något som de vill ska införas redan i vår tillsammans med en trottoar. Närmare trettio nya tomter finns i Kåvan och längs den aktuella vägsträckans norra del.

– Det ger ännu mer biltrafik men även fler människor som har behov av att kunna gå längs sträckan. Därför måste vi få en trottoar och övergångsställen. Det handlar om oss alla; vuxna med barnvagnar och hundar, rullator eller rullstol men även att barn ska kunna på till skolan eller göra något så enkelt som att hämta posten på egen hand eller gå och hälsa på någon, säger Barbro Källmark.

 

– Sträckan har blivit mer och mer farlig för gångtrafikanter eftersom trafiken ökar hela tiden, säger Barbro Källmark, som är sekreterare i byalaget.

 

Annons