Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målsättning: Alla barn ska få plats i den nya förskolan - "Men vi kan inte lova"

När den nya förskolan i Funäsdalen stod klar stod det också klart att alla barn inte skulle få plats. Femåringarna blev kvar i de gamla lokalerna. Nu är målsättningen att de barn som fyllar fem i år ska få gå kvar på den nya förskolan.
– Det är vårt mål, det vi strävar mot, säger Mimmi Thompsson, förskolechef i Funäsdalen.

Annons

Snögubbe på förskolan i Funäsdalen. Den får plats.

Den nya förskolan har idag 58 inskrivna barn i fyra åldershomogena avdelningar. Ettåringarna går för sig, likaså, två-, tre- och fyraåringarna. De flyttade till den nya förskolan i januari.

Femåringarna, som börjar förskoleklass till hösten, blev kvar i sina gamla lokaler i närheten av Funäsdalens skola. De fick inte plats på den nya förskolan. Beslutet motiverades också av att de snart ändå ska byta till Funäsdalens skola.

– Det rör sig om ett halvår de ska går där innan de börjar förskoleklass och vi tror inte det är bra att flytta femåringarna nu, då skulle det ha blivit ännu en flytt till hösten, sa Mimmi Thompsson då, förskolechef i Funäsdalen.

Den nya förskola har totalt 80 platser, 20 per avdelning, men hur många barn varje avdelning ska ha styrs av politiska beslut. I dagsläget är det inte aktuellt att ha så många barn på förskolan.

Målsättningen är, enligt Mimmi Thompsson, att de barn som fyller fem under året ska få gå kvar på den nya förskolan till hösten. Samtidigt växer befolkningen i Funäsdalen och det är ett högt tryck på förskoleplatser. Kommunen måste ordna plats inom fyra månader.

– Det är vår absoluta målsättning att femåringarna ska kunna gå här, men vi kan inte lova något. Vi har fyramånadersregeln att förhålla oss till.

Det beror på hur många nya barn som ska in i förskolan?

–Ja, så är det, säger Mimmi Thompsson.

Läs också: Nästan alla får plats i nya förskolan i Funäsdalen

Byggnader inne på fyraårsavdelningen på Funäsdalens förskola. Kanske läge att bygga en till?

Annons