Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många besökare och hantverkare på midvinterkvällen i Fornminnesparken

/
  • – Det är ovanligt många hemvändare i år, säger Lasse Johansson vid Gårds- och säterarkivet Gosa.   En av dem är Lars Sandberg som har lämnat många gamla bilder till Gosa.
  • Kristine Busk i Logen på Midvinterkvällen med egna alster i tyg och garn.
  • Mejeristen Erika Enckell bjuder på egentillverkade ostar från kor och getter.
  • - Man får passa på när det händer något, säger Emilia Salomonsson som besöker Midvinterkvällen tillsammans med Karin Jonsson, här i samtal med Proll Myhr.
  • Bandet Alf-Ingridz med Krister Olsson, Alf Jonsson, Ture Myhr och Ingrid Ameck underhåller i Logen.

Den traditionella midvinterkvällen i Fornminnesparken i Funäsdalen lockade ovanligt många besökare. Över 300 personer kom för att handla av de lokala hantverkarna och äta kolbulle i störröset. Med snön och de tolv minusgraderna gjorde måndagskvällen rätt för sitt namn.

Annons

– Vi har många fler besökare än förra året och alla är nöjda och positiva. Vi är speciellt glada för att ha så många lokala hantverkare här. Tack vare duktiga människor som arbetar ideellt kan vi genomföra det här, säger Bitti Johansson, som är med och arrangerar.

Hos Gosa, Gårds- och säterarkivet, var det trångt hela kvällen. Många turister vill veta mer om byn och gården de besöker. I år var det många hemvändare som var nyfikna på sina rötter.

– Många hemvändare men också många turister är här ikväll, säger Lasse Johansson, vid Gosa, som sköts helt ideellt. Hemvändarna är nyfikna på sina rötter och turisterna som hyr stugor är nyfiken på gården de bor på eller byn de har besökt i många år.

Midvinterkvällen arrangeras av Härjedalens fornminnesförening tillsammans med Härjedalens fjällmuseum.

Gosa tilldelas Härjedalens kommuns kulturpris 2014

Se fler bilder från midvinterkvällen i torsdagens tidning.

Annons