Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrmän buskörde med skoter i förbudsområde

Tio personer, samtliga norska medborgare, togs på bar gärning när de buskörde med snöskoter inne i förbudsområden i fjällen kring Ramundberget.
– Då pratar vi rejäl buskörning, påpekar Kenneth Varga, polis i Sveg.

Annons

Under helgen kontrollerade polis och länsstyrelse gemensamt laglydigheten bland skoteråkare i fjällen kring Ramundberget. Resultatet blev att tio personer stoppades då de buskörde inne på förbudsområde, samtliga var norska medborgare.

– Det handlar om rejäl buskörning i förbudszoner. Vi har fått rapporter om att en hel del skoterförare bröt mot bestämmelserna så vi gjorde gemensam sak med länsstyrelsen och kontrollerade detta, berättar Kenneth Varga.

Två poliser, två naturbevakare, polishelikopter och ledbolag samverkade och ganska snabbt kunde de se att anmälningarna om att det kördes skoter i förbudsområdet stämde.

Länsstyrelsen och polisen kontrollerade tillsammans hur reglerna för skoteråkning efterlevs i västra Härjedalen.

Under helgen kontrollerade polisen även nykterheten bland skoterförarna och här var det glädjande resultat som redovisades.

– Inte en enda förare påträffades påverkad, berättar Kenneth Varga som även blev vittne till en skoterbrand mitt ute på fjället.

– Vi kommer att höja vår närvaro i fjällvärlden, det är tydligt att det finns ett behov, säger Varga.

Polispatrullen kom även till en skoterbrand ute på fjället.

Annons