Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO-kalas i ungdomslokal

Fredagen den 22 september var medlemmarna i PRO Fjällviolen inbjudna till det årliga surströmmingskalaset.

Annons

Platsen för evenemanget var ungdomslokalen i Ljusnedal och 60 personer kom för att avnjutaen måltid och en trevlig stund tillsammans. Föreningens ordförande, GunnarAbrahamsson, hälsade alla välkomna och därefter fick man själv ta för sig från bordet som festkommittén hade dukat upp.

Efter måltiden presenterades dagens gäst, Thomas Lestrad från Söderhamn. Han är informatör hos Pensionsmyndigheten och han gav en redogörelse angående bostadstillägg till pensionärer. Han berättade att det finns 2,2 miljoner pensionärer i Sverige och att 297.000 av dessa har så dålig pension att de får bostadstillägg. Bostadstillägget, vilket tidigare kallades för bostadsbidrag, är en del av pensionssystemet och för att få ta del av detta måste man själv göra en ansökan. Det bedöms att ytterligare omkring 100 000personer skulle kunna få bostadstillägg om de sökte. Många personer, särskilt äldre kvinnor, skäms för att göra en sådan ansökan. I genomsnitt utbetalas 2 250kronor per månad skattefritt till de pensionärer som har rätt tillbostadstillägg.

På Pensionsmyndighetens hemsida, www.pensionsmyndigheten.se, kan man själv beräkna om man har rätt till bostadstillägg.

Efter denna matnyttiga information serverades kaffe med bakverk. Som vanligt såldes lotter och fina priser delades ut tillvinnarna.

Britt Bergkvist Text & Foto

Annons