Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkrare räddningsinsatser med ny bil

Räddningstjänsten i Funsdalen har fått en ny toppmodern bil. Den har alla moderna faciliteter en räddningsbil kan ha, som styrdubb, automatisk växellåda och varningsskylt på taket.

Annons

– Det är jättepositivt att vi har fått den här moderna bilen. Det ger oss tryggare framkörning med automat, fyrhjulsdrift och styrdubb, och fler kan köra den, säger Stefan Zetterström som är platschef vid räddningstjänsten i Funäsdalen.

Bilen har toppmodern utrustning och rymmer tre kubikmeter vatten. Den syns bättre än äldre modeller och det går att köra upp en varningsskylt på taket som signalerar att en olycka pågår. Bilen är utrustad med allt som kan behövas vid trafikolyckor eller bränder. Den kostade fyra miljoner kronor.

– Det har varit ett lyft för oss att vi gick med i länets räddningsförbund, säger Johan Fredholm, som är en av fyra räddningsledare vid stationen.

Pernille Norrman är en av tjugo deltidsbrandmän i Funäsdalen. Till vardags jobbar hon som sjuksköterska i äldreomsorgen. Hon har varit deltidsbrandman i Funäsdalen i femton år.

– Det är jätteroligt att vara deltidsbrandman. Det är en bra omväxling. Men vi är för få, vi behöver bli fler. Vi behöver en fem, sex brandmän till här.

Räddningstjänsten i Funäsdalen får ett femtiotal larm om året.

Räddningstjänsten i Funäsdalen med den nya brandbilen. Carita Jokobsson, Mikael Gustavsson, Pernille Norrman, Johan Lundin, Thor Melby, Mattias Åberg, Johan Fredholm, Stefan Zetterström, Henrik Brandén och Roger Wagenius.

Mattias Nyman från Östersund går igenom den nya brandbilen med räddningspersonalen i Funäsdalen.

– Den här nya brandbilen ger oss tryggare framkörning, säger Stefan Zetterström som är platschef vid räddningstjänsten i Funäsdalen.

Annons