Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slovenskt i topp på måndagens storslalom i Funäsdalen - Elsa bästa länsåkare

/
 • Meta Hrovat från Slovenien vann måndagens storslalom i Funäsdalen.
 • FIS-tävlingar Funäsdalen
 • FIS-tävlingar Funäsdalen, Meta Hovrat, Slovakien vann måndagens tävling
 • FIS-tävlingar Funäsdalen, Lisa Örnblad, ledde hade ledningen efter första men åkte lite försiktigt och slutad två under måndagen
 • FIS-tävlingar Funäsdalen, Elsa Wilhelmsson från hemmaklubben länsbäst av tjejerna
 • FIS-tävlingar Funäsdalen, Vera Fermbäck, Vemdalens alpina, var för sen i en port i andra åket och tappade tid
 • FIS-tävlingar Funäsdalen, Kira Weidle, Tyskland
 • FIS-tävlingar Funäsdalen, Elsa Fermbäck, Vemdalens IF
 • FIS-tävlingar Funäsdalen, Ludwig Cassman, Östersund-Frösö SLK
 • FIS-tävlingar Funäsdalen, Dan Axel Grahn, Östersund -Frösö SLK
 • FIS-tävlingar Funäsdalen, Vera Fermbäck, Vemdalen alpina

Meta Hrovat från Slovenien och Marco Odermatt, Schweiz, vann måndagens FIS-tävling på Funäsdalsberget. Ludwig Cassman, ÖFS, blev bäste svensk och på damsidan var det hemmåkaren Elsa Wilhelmsson som körde bäst i länet.

Annons

Vilken helg det blev i Funäsdalen för Ludwig Cassman, Östersund-Frösö SLK. 19-åringen körde in som fyra respektive femma i de två storslalom tävlingarna som hade ett riktigt bra startfält.

– Klart att det skulle ha varit kul att vara på pallen, men jag är helnöjd. En riktigt bra säsongsdebut och nu är det bara att hoppas att säsongen fortsätter lika bra, sa Ludwig efter den avslutande tävlingen som kördes under måndagen.

Placeringarna innebar även att Ludwig blev bäste svensk under tävlingarna. I måndagens tävling blev det en trippel för Schweiz där Marco Odermatt kunde ställa sig högst upp på prispallen. Dan Axel Grahn, ÖFS, gjorde ett bra förstaåk och låg trea, men tog det lugnare i andra och slutade sexa.

– Jag är halvnöjd, första var riktigt bra men jag blev lite väl försiktig i andra, sa Dan Axel.

Bästa länsåkare på damsidan blev Elsa Wilhelmsson, Funäsdalen, på en 16 placering. Hon körde även snabbast av J/H-åkarna på söndagen, då hon knep en 10 plats.

– En helt ok tävlingspremiär, men det finns mer att ta, Jag var lite försiktig i mina åk och tvekade lite, Men i stort är jag nöjd, sa Elsa Wilhelmsson.

Söndagens tävling vanns av Paulina Grassl från Sunne och under måndagen var Meta Hrovat från Slovenien snabbast.

Elsa Håkansson Fermbäck, Vemdalen IF, slutade på 14 plats under söndagens tävling. På måndagen körde hon ur. Lillasyster Vera Håkansson Fermbäck körde ur både söndag och måndag.

FIS Sverige-cup tävlingen, den första för säsongen i länet, skulle egentligen ha startat redan på lördagen men fick då ställas in på grund av för mycket nysnö. I stället blev det en extradag på måndagen.

Läs mer: För mycket snö ställde in första tävlingsdagen

Närmare 300 åkare var anmälda till tävlingarna på Funäsdalsberget där det under måndagen bjöds på perfekta förhållanden och härligt vinterväder.

Annons