Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltagarrekord för Messlingen Open

I strålande solsken har den årligen återkommande Messlingen Open avgjorts i helgen. Med rekordmånga 33 deltagare gick tävlingen på golfbanan i Ljusnedal. Vinnare blev Tommy Morberg, Robin Hoversjö och huvudsponsorn Johan Hjort från Högberga gård.

Annons

Utslag på första hålet

Spelformen Eclectic går ut på att spelarna gör en runda första dagen och ska sedan försöka förbättra resultatet andra dagen. Det bästa resultatet för varje hål räknas till totalresultatet. I A-klassen spelade man klassisk slaggolf medan B- och C-klassen spelade poängbogey.

Tävlingen lockade deltagare från så vitt skilda platser som Sölvesborg i Söder till Örnsköldsvik i Norr och även ett par norskar. I A-klassen vann Tommy Morberg medan Robin Hoversjö vann C-klassen och Johan Hjort B-klassen. Samtliga tre spelar för hemmaklubben Funäsfjällens golfklubb och vann övertygande.De ledde alla redan efter första dagen och drygade bara ut sin ledning den andra.

Det fanns även ett par småtävlingar i tävlingen, som på hål 17 där det gällde att komma närmast hålet i utslaget – vinnaren där fick en dammsugare.

Sista paret för dagen går ut

En av deltagarna i helgen var Conny Vig från Enköping som har en stuga i närheten och har spelat på banan sedan -94.

–Jag och min fru brukar vara med här men jag kommer nog inte vinna i år. Målet är att förbättra gårdagen lite, sade han innan han skulle gå ut andra dagen. Conny slutade trea i sin klass.

Tävlingsledaren Else-May var glad att se så många deltagare och att det var så fint väder.

– Det här är en gemytlig tävling i sann Messlings-anda och det finns de som varit med i stort sett varje år, säger hon men är inte helt säker på hur länge tävlingen funnits.

Nästa vecka är den så kallade Funäsfjällsveckan och det är sommarens stora golfvecka på golfbanan i Ljusnedal.

Messlingensonen Johan Hjort vann B-klassen och sponsrade även tävlingen genom sitt Högberga gård.

Annons