Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golflandskamp på banan i Ljusnedal slutade med hemmaseger

Norska Team Trøndelag kom i helgen på besök till Funäsfjällens golfbana i Ljusnedal för att möta Team Härjedalen. Landskampen spelades över tre dagar med ett 50-tal deltagare och vinnare blev Härjedalingarna som tog ledningen redan första dagen.

Annons

Daniel Berglund och Niklas Quarnå (Härjedalen) flankerar Trøndelags Gerd Aune och Roar Lettnes innan start i bästboll.

Initiativet till tävlingen kom från Helge Sannes från Trondheim som ville återuppliva de gamla matcherna mellan klubbarna i Funäsdalen och Trondheim från 1970- och 80-talet. Med golfare från hela Sør Trøndelag och Härjedalen på plats blev den här tävlingen något större och det spelades i tre spelformer under de tre dagarna. På fredag spelades foursome, lördag bästboll och söndag singelmatcher.

Totalresultatet blev 24,5-18,5 till Team Härjedalen, som i huvudsak utgjordes av spelare från Funäsdalens golfklubb.

– Klubbmatcher förekommer i landet men denna match som var områdesbaserad är ovanlig och att den är gränsöverskridande gör den i högsta grad unik, berättar golfprofilen Mats Widén som också var med och spelade själv.

Banan fick mycket beröm av alla deltagarna som talade uppskattande om matchspelet och upplägget som stod för både utmaning och spänning. Det svängde en hel del men siffrorna blev tydliga till slut.

Norskarna är förstås revanschsugna och en fortsättning planeras till nästa år, eventuellt i Trondheim.

Fr. v. Fredrik Söderhielm och Johan Borgensköld, Team Härjedalen. Helge Sannes och Finn Petter Holm, Trøndelag. Efter en hård bästbollmatchsom till sist blev oavgjord

Annons