Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis: Olle "Ole" Annar Elfberg, Bruksvallarna, 75 år

Olle "Ole" Annar Elfberg, Bruksvallarna, fyller 75 år den 7 maj.

Annons

Han föddes krigsåret 1943 på gården Västilin i Bruksvallarna. Mor Kirsti Sofie kom från Brekken i Norge och fadern Jonas Svensson Myhr var Bruksvallsbo.

Olle Annar gick sjuårig folkskola i Bruksvallarna och fick sitt första jobb i Kariknallarnas våffelstuga. Efter en kortare kurs i skogsvård i Lillhärdal sökte han sig till Hedemora för att utbilda sig till bilelektriker. Något som efter militärtjänsten, på I5 i Östersund, ledde till jobb hos Mora Autoelektriska.

Efter 20 år på samma arbetsplats kände Olle Annar att han ville vidare i livet. Under åren i Mora hade han även haft hand om praktikanter och tyckte att han hade fallenhet för att handskas med ungdomar och kände att han ville dela med sig av det han hade lärt sig.

Han fick ett vikariat som fordonslärare vid Orsa gymnasium och trivdes så bra med detta att han sökte till lärarhögskolan i Stockholm för att skaffa sig behörighet. Efter utbildningen fick han 1985 en tjänst på Haraldsbo gymnasium. Där blev Olle kvar fram till pensioneringen 2008.

Olle Annar har flera fritidsintressen, däribland skidåkning, natur och dans. Olle åker gärna till olika dansbanor, exempelvis till Ånge för att utöva sitt stora intresse. De 24 milen enkel väg mellan Bruksvallarna och Ånge är inget som avskräcker Olle.

– Bilen är fantastisk, den ger mig en frihetskänsla. Jag får uppleva så mycket med den. Förutom dansen är jag en hängiven naturälskare. Bilen ger mig möjlighet att få nya upplevelser och nya kontakter.

Olle är emellertid bekymrad över dansernas publiktapp.

– Jag saknar också den gemenskap som fanns förr. I dag är det inte lika lätt att få kontakt med andra människor.

Olle Annar blev änkeman för ett och ett halvt år sedan. Nu har han, efter 55 år sagt upp sin lägenhet i Falun och i dagarna återvänder han till Bruksvallarna.

Annons