Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld och silver för Djurgården, med fotbollsmålvakten Oscar Jonsson från Vemdalen

/

Vemdalssonen Oscar Jonsson 18, talangfull fotbollsmålvakt i Djurgården, var med och tog hem silver i U19 och guld i U21.

Annons

Oscar Jonsson, uppväxt i Vemdalen, har gjort en snabb karriär. Nu växlar han mellan att spela i tre lag för Djurgården. Vilken fantastisk prestation för en ung fotbollskille från Härjedalen.

Oscar Jonsson spelar både i U19, U21 och är reserv bakom andra målvakten i Djurgårdens A-lag.

Grattis! Hur känns det?

– Det känns väldigt kul att vinna. Eftersom jag är bosatt i U19, känns det faktiskt ännu mera att vinna silvret. Guldet och silvret är bra för klubben. Det hjälper klubben och den får bra rykte. …

Det har gått otroligt snabbt för Oscar. På två år har han tagit sig väldigt långt inom fotbollen. Från Vemdalen, via Borlänge till Stockholm.

Oscar berättar att han verkligen ville spela fotboll, och genom fantastisk support från familjen så valde han att gå på fotbollsgymnasiet i Borlänge. Där fick flera lag upp ögonen för hans talang, så han hade förmånen att kunna välja vilket lag han ville spela med. Det blev Djurgården.…

– Jag tränar mycket med A-laget. Framtidsplanerna är att kunna slå mig in i A-laget och bosätta mig dem och spela många matcher. Så småningom hoppas jag att fotbollen tar mig ut i Europa.

TH gratulerar, och önskar Oscar lycka till!

Annons