Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllene Bocken har inte gått i konkurs

/

En kungörelse i länets tidningar i tisdags, om konkurs för Gyllene Bocken AB, har ställt till det för hotell Gyllene Bocken i Ljusnedal.
– Flera har ringt, leverantörer och gäster, och undrat om vi stängt. Men vi har inte gått i konkurs, säger Joakim Sorsa, vd för Skoterhotellet Gyllene Bocken.

Annons

Det bolaget som gått i konkurs heter Gyllene Bocken AB. Det bolaget som tog över hotell Gyllene Bocken med tillhörande restaurang för några år sedan heter Skoterhotellet Gyllene Bocken och har inte gått i konkurs.

– Vi har drivit det här i några år nu och ökar omsättningen. Vi driver också golfbanan och en skoter- och fritidsbutik i Ljusnedal. De gamla ägarna behöll hotellets namn i bolagsnamnet men vi har inte haft något med dem att göra på fler år, säger Joakim Sorsa.

I dag (onsdag) är det säsongpremiär för hotellet och till helgen golftävling i Ljusnedal. I tisdags kom informationen om konkursen för bolaget Gyllene Bocken AB.

– Väldigt olyckligt för oss. En av våra leverantörer har ringt och undrat och flera av våra gäster har hört av sig och varit oroliga och undrat om vi ska stänga. En golfgäst var och tyckte det var konstigt att vi fortfarande hade öppet. Det har varit lite kaos i receptionen i dag, suckar Joakim Sorsa.

Men någon konkurs är det alltså inte frågan om, inte för bolaget Skoterhotellet Gyllene Bocken som han är VD för iallafall.

– Samtidigt blir man ju ändå lite glad att folk ringer och hör av sig. Det visar ju att vi betyder något för dem, säger Joakim Sorsa.

Annons