Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haag får chansen i stafetten – här är den svenska truppen

 
Vinter-OS 2018: Längdskidor
Visa alla artiklar

Nu är Sveriges lag till damstafetten klart: Anna Haag, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Stina Nilsson får köra damernas stafett på lördag. Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk petas och får hoppas på en plats i sprintstafetten i stället.

Anna Haag, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Stina Nilsson är uttagna till damernas stafett på lördag. Anna Haag får köra trots en tung start på OS i Pyeongchang då hon slutade som 32:a i skiathlonen och petades från 10 kilometer fristil.

Trots det får hon chansen i damernas stafett. Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter petas.

– Både hon och Ida är givetvis väldigt besvikna. Vilket jag har full respekt och förståelse för. Båda två har kämpat stenhårt för att få köra den här stafetten. Det är aldrig roligt att ge ett sånt besked till en individ som inte får åka, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip till Sportexpressen. 

Haag kommer köra klassiskt på den första sträckan och sedan lämna över till Charlotte Kalla på den andra. Ebba Andersson den tredje och Stina Nilsson avslutar.

Stafetten går klockan 10.30 svensk tid på lördag.

MER OS:

[+] Charlotte Kalla efter nya medaljen: "Silver är grymt på ett OS"

Svenska drömstarten – Charlotte Kalla krossade motståndet för nytt OS-guld

Anna Haag petas – får inte köra 10 kilometer fristil

[+] Ebba Andersson om hemligheten bakom syskonens succé och hyllningen till Sollefteå: "En stor del av den jag är"