Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelsklart Sverige förlorade mot Frankrike

/
  • Frankrikes Alexandra Lacrabère och Sveriges Jamina Roberts glänste framåt i var sitt lag.

Jobbet var redan gjort. Sverige var klart för kvartsfinal redan före mötet med Frankrike och den avslutande gruppspelsmatchen blev därefter.
Sverige föll med 25–27.
– Vi måste försöka få till försvarsspelet lite bättre och få lite mer speed i fötterna, säger Isabelle Gulldén inför fortsättningen.

Annons

Vid seger mot Frankrike skulle Sverige ta sig upp på andra plats och ställas mot trean i grupp A. Det blev förlust och nu riskerar Sverige att bli fyra även om det kräver att redan klara gruppettan Ryssland förlorar mot Nederländerna senare i kväll.

Då väntar troligtvis hemmanationen Brasilien, som toppar grupp A inför avgörandet, i nästa match.

Det syntes att det var en match mellan två lag som redan klarat av det primära målet i gruppspelet. Tempot, intensiteten och frenesin lyste med sin frånvaro även om det handbollsmässigt blixtrade till ibland i svenska kontringar och stegisättningar och genombrott från Frankrikes Gnonsiane Niombla och Alexandra Lacrabère.

– Vi gick ändå in och verkligen ville vinna matchen men den blir lite halvdan. Sedan är Frankrike ett riktigt bra lag. Vi får inte riktigt till det bakåt. Vi gör ändå 25 mål, 25 mot Frankrike är rätt bra om man ser till vad alla andra har gjort, säger Isabelle Gulldén.

Förbundskaptenen Henrik Signell valde att låta vissa av de spelare som dragit ett tungt lass hittills under OS få lite färre minuter i den här matchen. Till exempel spelade Jamina Roberts i stället för Linnea Torstenson, vilket gav bra utdelning inledningsvis.

Roberts var hundraprocentig i avsluten, satte sex mål i den första halvleken och bidrog starkt till att Sverige kunde hålla jämna steg med Frankrike i matchinledningen. Roberts var Sveriges anfallsmässigt vassaste vapen även under matchens andra halva och satte totalt åtta mål. Nathalie Hagman växlade som vanligt mellan att spela högernio och ute på högerkanten, och hade sämre utdelning på avsluten än tidigare under turneringen.

Sverige låg ett tag under med fem mål, men snyggade till siffrorna under slutet av matchen.

Sveriges placering avgörs under kvällen då också kvartsfinalmotståndaren blir klar. I den andra gruppen fajtas Spanien, Angola, Norge och Rumänien om placeringarna bakom Brasilien.

– Alla lag är ju bra. Spanien har spelat jättebra i perioder, Brasilien har spelat jättebra i perioder och Norge är ett världslag, säger Sabina Jacobsen.

TT: Oavsett vilka det blir – hur ska ni få spelet att sitta i 60 minuter?

– Det kommer nog av sig självt. Nu har vi spelat väldigt bra anfallsspel och även om det finns mycket att jobba på där också. När försvaret kommer sätta sig så känns det som om man kommer få en härligare känsla, säger Gulldén. (TT)

Annons