Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Lindeberg: Ingen fråga är för liten i TH:s valbevakning

Vem tar bort klottret på skolan, när lagar ni hålet i vägen och hur länge ska jag behöva vänta på en bostad?Ingen fråga för liten när TH bevakar valet.

Och det är vårt uppdrag att söka svaren.

Valrörelsen har startat och det är stora frågor på dagordningen. Regeringsdugligheten, säkerhetspolitiken och alliansfriheten dominerar debatter och nyhetssändningar på riksnivå.

I Jämtland och Härjedalen dras regionen med miljardunderskott. Hur alla ska få tillgång till bra sjukvård en av de största valfrågorna.

Viktiga diskussioner såklart, men dina frågor ska också besvaras:

Vem tar hand om farmor om det inte finns plats på äldreboendet? När får fotbollslaget vettiga träningstider? Hur blir det med skoterkörningen egentligen och vad händer med min hälsocentral?

Valet avgörs lika mycket i vardagen, nära dig.

Och det är här ÖP gör skillnad.

Vi lyssnar på din berättelse och söker svaren på frågorna du ställer. Vi finns nära dig, ditt samhälle och ser till att vara på plats där människor och intressen möts. Och vi har ett superlokalt perspektiv när vi trappar upp bevakningen inför höstens val.

Vi låter dina lokala kommunpolitiker mötas i TV-sända valdebatter, vi tar lokala frågor hela vägen till statsministern och låter dessutom dig ställa egna frågor direkt till dina kommun- och landstingspolitiker genom valtjänsten #kandulova som öppnar 9 juli.

- Lokal närvaro och trovärdig journalistik är det viktigaste för oss. Ingen fråga för liten i vår valbevakning. Just därför känns det mycket bra att upprepa succèen med #kandulova där väljarna ställer sina frågor och sätter agendan för den lokala valdebatten, säger Hans Lindeberg, chefredaktör för Tidningen Härjedalen.

Den stora viljan att ställa politikerna till svars med lokala frågor märktes också i förra upplagan av #kandulova, som nominerades till Stora Journalistpriset 2014. Hela 2 042 läsarfrågor ställdes i hela Mittmedia, vilket också resulterade i 1 997 löften från politikerna.