Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Lindeberg: Vad du än gör idag – missa inte att rösta och följ det lokala valet här

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Annons

Söndagar är ofta speciella dagar. Är du ledig finns mycket att göra - på jobbet kan söndagar vara en arbetsdag som skiljer sig från övriga dagar.

En söndag i början av september kan vara fantastiskt med klar höstluft och sol.

I dag är en alldeles särskild söndag. Valsöndag.

Det går att skriva mycket om betydelsen av demokrati, rösträtt och fria val. Demokratiska värden hotas och begränsas även inom länder nära oss ute i Europa.

Därför finns egentligen bara en sak att säga just idag. Utnyttja din rösträtt. Det finns inget bättre sätt att säkra värdet av demokratiska rättigheter än ett högt röstdeltagande!

De flesta vallokalerna runt om i länet öppnar nu klockan åtta. Strax innan de stänger klockan åtta ikväll öppnar vi vår lokala valvaka här på sajten.

Det blir en spännande kväll på många sätt

Under hela kvällen kommer det rapporter från partiernas valvakor i Östersund och på andra orter runt om i länet. I vår direktrapportering uppdateras valresultaten för riksdag, regionen och kommunerna fortlöpande.

Senare när resultaten börjar bli klara kommer aktuella intervjuer med politiker och kommentarer från olika håll.

Det blir en spännande kväll på många sätt. Om du känner att du har svårt att hänga med i alla olika kanaler så gör vi en gång varje timme, med start klockan 19.45, en livesänd TV-sammanfattning av läget.

Marcus Åsling, politisk redaktör på ÖP och Lovisa Arvidsson, ledarskribent på LT medverkar i TV-studion med färska analyser. Både av lokalvalet och riksdagsvalet.

Under valkvällen har trycktiden senarelagts för att få med så mycket som möjligt av valresultat och kommentarer i papperstidningen.

Följ det lokala valet här - och vad du än gör i dag missa inte att rösta!

Valdagen: Vi följer händelseutvecklingen – här hittar du allt om valet