Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är mannen som jagas efter terrordådet på nattklubben – 28-åring från Kirgizistan: "Filmade sig själv"

Jakten på den misstänkte terroristen som mördade ett fyrtiotal personer på en nattklubb i turkiska Istanbul fortsätter.
Nu är polisen på väg att ringa in mördaren, uppger flera lokala medier.

Annons

Här är en video som de turkiska myndigheterna har släppt på den misstänkte massmördaren som ska ha filmat sig själv. Nyhetsbyrån Associated Press har publicerat videon på sin youtube-kanal.

Under gårdagen greps åtta personer som misstänks vara inblandade i massmordet på en nattklubb i Istanbul under nyårsnatten. Skytten ska inte vara en av de gripna.

Mannen som nu jagas fastnade här på en övervakningsbild en tid innan attacken på nattklubben.

Soraya Lennie, reporter på TRT World, skriver på sin Twitter att de kommit över en kopia på den misstänkte mannens pass.

Mannen som pekas ut heter Lakhe Mashrapov, 28, och kommer från Kirgizistan.

Enligt uppgift till Turkiska TRT World uppger polisen att de ringat in den misstänkte och att de är nära att identifiera honom.

– Jag hade ingen aning om att han var IS-sympatisör. Vi kom till Turkiet för att jobba, säger den misstänkte mannens fru i ett uttalande till polisen, enligt Daily Mail.

Enligt Moscow Times hävdar Lakhe Mashrapov att han är oskyldig. Mannen ska enligt nyhetssajten inte ens ha varit i Turkiet under nyårsnatten – något som ska styrkas av stämplar i passet.

Polisen i Turkiet har släppt bilder på den misstänkte mannen.

Nattklubbsägaren Mehmet Kocarslan förstår inte hur massmördaren fortfarande kan vara på fri fot, enligt Dagens Nyheter.

– Hur lyckades han ta sig förbi alla säkerhetsvakter, och inte bli upptäckt av underrättelsetjänsten? Jag kan bara kalla den här varelsen en demon. Jag kan inte ens säga att han är en terrorist, säger han.

Terroristgruppen IS tog igår på sig attentatet mot nattklubben där minst 39 personer miste livet och många fler skadades.

Enligt nyhetsbyrån AP greps på tisdagen två personer på Istanbuls flygplats. Personerna misstänks vara inblandade i attacken mot nattklubben.

Annons