Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda toner på torget i Sveg

/
  • Roger Siitari, Thomas Degerman, Roland Graaf och  Daniel Adolfsson på trummor spelade egenproducerad hårdrock på torget i Sveg.

Det dundrade av hårdrock på torget i Sveg i lördag när Älvdalsbandet Black Pitch gjorde sin andra livespelning någonsin.
– Det gick bra. Synd bara att folk stod så långt bort. Vi är inte farliga trots att vi är hårdrockare, säger sångaren och låtskrivaren Roger Siitari efter konserten.

Annons

Bandet har spelat ihop i ett och ett halvt år men premiären på en livescen blev det första gången i Älvdalen i samband med motorfestivalen i början av augusti. Spelningen i Sveg var deras andra någonsin och arrangerades av bröderna Caj och Daniel Källmalm som har en webbsajt där de recenserar och skriver om hårdrock.

– Vi kom i kontakt med dem genom en gemensam bekant. De kom ner och tittade på oss när vi repade och gillade vad de såg, säger Roger Siitari, sångare, gitarrist och låtskrivare i bandet.

Musiken, det vackra vädret, cruising i Wolfman cruisers regi och uteserveringarna lockade en del folk, även om det var ont om folk som stod och headbangade framför scenen på torget. Den tunga, tajta och melodiösa hårdrocken verkade ändå uppskattad bland de flesta och ramades vid något tillfälle in av gummilukt och svartrök från en bil som kanske gasade lite väl hårt nere vid simhallen.

– Den här lukten känner vi igen, det här är precis som hemma, sa Roger Siitari i ett mellansnack.

Tidigare har det mest varit covermusik med fokus på rockabilly för bandmedlemmarna. Men hårdrocken har kommit mer och mer. Nu letar bandet skivbolag och vill komma ut och spela så mycket som möjligt.

– När vi först drog i gång skulle det bara vara på skoj. Men sedan märkte vi att det här var riktigt bra och nu tänker vi satsa seriöst, säger sångaren som också skrivit den mesta av musiken. Bland annat låten "Valley of Death".

Är det Älvdalen då eller?

– Ja det kan man ju faktiskt fråga sig, säger Roger Siitari med ett skratt.

Det är ju rätt mycket mörka texter, men vad har de för koppling till verkligheten?

– Det har väl ingen verklighetsanknytning så, det är inte så nattsvart i vår vardag liksom. Men jag tycker det är lättast att skriva om sådant. Det passar mig. Och det är jäkligt roligt, säger Roger Siitari.

Annons