Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härdal går som loket

/
  • Härdal tog femte raka segern när de besegrade Jämtland med uddamålet. (arkivbild)

Härdal Basket segertåg fortsätter i Norrlandstvåan efter onsdagens match och lagets femte raka seger. Men den första matchen efter juluppehållet märktes i benen på Härdalingar.

Annons

Det var många tröga och tunga ben samt okoncentrerade huvuden med en massa bortkastade bollar när Härdal startade efter uppehållet.

– Jo, det var igen rolig syn den första perioden säger Ingo Nord.

Ställningen var 22-22 efter första perioden. Härdals coach för kvällen, Doremus Bennerman, påpekade lite smågrejer i periodvillan vilket gjorde att laget kom ut lite piggare i den andra samtidigt som Ingo börjar skjuta grymt bra. Hela 13 poäng varav tre poängare.

– I halvtid leder vi med 57-45 och börjar känna igen oss som vi brukar spela. I den tredje tappar vi återigen fokus på det vi skall göra, säger Ingo.

Jämtland vinner den med 27-25, ställningen alltså 79-72 inför den sista och avgörande perioden.

– I den fjärde börjar benen att vika sig för många av oss, möjligtvis börjar vi bli gamla och slitna eller kanske dåligt tränade, säger Ingo Nord.

Jämtland lyckas att skjuta i några treor på slutet och närmar sig och tar även ledningen med en poäng med 25 sekunder kvar av matchen.

Härdal utnyttjar då sin rutin och spelar smart. Andreas Zachrisson blir foulad och får två straffkast där han sätter båda och Härdal leder med 1 poäng. Jämtland får sista skottet men de är nervösa och missar. Erik Westin tar returen och matchen är över.

Nu väntar två veckors träning innan Sundsvall och Kramfors ska få bekänna färg av det rutinerade Härdalingarna.

Lillhärdal - Jämtland 97-96 (22-22)(35-23)(22-27)(18-24)

Nord I29p

Zackrisson A25p

Säwström A16p

Westin E10p

Ytterdal T10p

Danielsson R7p

Annons