Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalen är skotertätast i Jämtland – men se vilken kommun som har flest

Flest skotrar i länet finns registrerade i Östersunds kommun, men sett till antal skotrar per invånare får vi styra söderut för att hitta toppkommunen.

Östersunds kommun kommer på femteplats i riket med 6672 snöskotrar som fanns registrerade vid årsskiftet, enligt uppgifter från Trafikanalys som sammanställts av Nyhetsbyrån Siren. Härjedalens kommun hade 3365 stycken. Men om vi zoomar in på Jämtland och jämför hur många skotrar som finns i förhållande till innevånare i kommunen ser listan annorlunda ut. Då ligger Härjedalens kommun på en sjundeplats i riket och i topp i Jämtland där ungefär var tredje innevånare äger en skoter. Medan det i Österunds kommun är närmare var tionde person som har snöskoter, vilket sätter Östersund i botten på Jämtlandslistan.

Topptrion på listan över skotrar per capita kommer, efter Härjedalen, Åre följt av Strömsund. Ser vi till rena antal snöskotrar toppar Östersunds kommun följt av Krokom och Strömsund med Åre häck i häl, endast två skotrar bakom vid årsskiftet.

Antal registrerade skotrar i varje kommun i Jämtland:

Östersund: 6672

Krokom: 3605

Strömsund: 3428

Åre: 3426

Härjedalen: 3365

Berg: 1776

Bräcke: 1231

Ragunda: 957

Källa: Nyhetsbyrån Siren

----

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

Länk till ÖP:s iPhone-app: https://goo.gl/QSzSm8

Länk till ÖP:s Android-app: https://goo.gl/usRKZl

Länk till LTZ:s iPhone-app: https://goo.gl/czcVdI

Länk till LTZ:s Android-app: https://goo.gl/ZT9S1N