Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalen har näst dyraste hyrorna i länet – bara Åre är dyrare

En lägenhet på 70 kvadratmeter i Härjedalen kostar i snitt 5 740 kronor per månad i hyra. Med det är vi näst dyrast i länet, enbart Åre ligger högre med en snittkostnad på 6 627 kronor vilket ger en topplats av Norrlands alla kommuner.

Hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra har gjort en kartläggning över Norrlandskommunernas hyresnivåer. Denna baseras på Statistiska Centralbyråns siffror över snitthyror per kvadratmeter. Urvalet består av både privata och kommunalt ägda bostadsbolag.

I kartläggningen visar det sig att Härjedalen ligger på tionde plats av de 42 kommuner det finns siffror på. Bjurholm och Sorsele är inte inräknade. Åre är dyrast och Norsjö billigast med 4 428 kronor i månadshyra för 70 kvadratmeter.

Av länets kommuner ligger Härjedalen näst högst, strax före Östersund där snitthyran är 23 kronor lägre på de 70 kvadraten per månad. Billigast är Ragunda av länskommunerna, där kostar det enligt kartläggningen 4 848 kronor i månaden.

Kartläggning snitthyra 70 kvadratmeter/månad, länets kommuner:

Ragunda, 4 848 kronor

Berg, 5 087 kronor

Bräcke, 5 098 kronor

Strömsund, 5 116 kronor

Krokom, 5 238 kronor

Östersund, 5 717 kronor

Härjedalen, 5 740 kronor

Åre, 6 627 kronor.