Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalen Pride egna officiella pridelåt

/
  • Härjedalen Pride har fått sin egen officiella pridelåt. Texten är skriven av Peder Persson, Hede, och musiken är skriven av svegsbördige Mats Nilsson, Ingarö, som även producerat.

Härjedalen Pride har fått sin egen officiella pridelåt. Texten är skriven av Peder Persson, Hede, och musiken är skriven av svegsbördige Mats Nilsson, Ingarö, som även producerat.

Annons

Låten heter ”Vår tid nu”och texten handlar om hur man nu går från ett litet kyligare samhälle till ett mer varmare och mer kärleksfullt.

– Jag ville redan från början göra en Härjedalsk produktion, där så många som möjligt får delta. Efter ett mindre lyckat försök att få facebook-vänner att skriva texten tillsammans, fick jag försöka plita ihop texten själv, säger Peder Persson.

– Den är något dubbelbottnad och kan även handla om hur våren slår ut med sina färger, värme och känsloflöden. Men direkt handlar den om hur vi nu ska lämna det kyligare samhället i glesbygden och istället bli mer öppna och känslosamma.

Han tog kontakt med Mats Nilsson, som genast tände på idén, och det tog inte många dagar innan det dök upp en melodiidé.

Peder frågade Mats om han kände till någon som kunde sjunga in låten, och helst någon med härjedalsk anknytning. Mats Nilsson behövde inte fundera länge. Hans fru Lena är med i en showgrupp som kallar sig ”Storschlaget” och där är även Caroline Jönsson med, bördig från Lillhärdal och Ransjö och som tidigare bl.a. deltagit i Melodifestivalen.

Tjejerna tände på uppdraget, och tog med sig sin manlige kollega Gregor Michaj, och sjöng in låten i Mats studio på Ingarö. De kommer nu att göra ett uppträdande på festivalen i Hede den 22 augusti och framföra pridelåten live.

Dessutom är nu en video producerad till låten, där härjedalingar har fått skicka in bilder och teckningar under temat ”kärlek i Härjedalen” Utöver Storschlaget medverkar fler härjedalska musiker som Staffan Bond Westfält och Anders Olofsson.

– Det finns dessutom inslag av jojk, kôkning (kulning) och folkmusik i låten, vilket också är en stor del av Härjedalens historia. Så det blev till slut en äkta Härjedalsk Pridelåt, säger Peder Persson.

Den officiella låten för Härjedalen Pride 2015 finns på Spotify

https://play.spotify.com/album/2BsLQjhw8MH1lNu108mrBV

Annons