Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalen slår både Östersund och Åre när det gäller ökning av bostadsrättspriser

Under de senaste fem åren har bostadsrättspriserna i Härjedalen ökat med 121 procent. Det är betydligt mer än både Östersund och Åre.

Annons

Priserna på bostadsrätter i Sverige har planat ut. Det skriver mäklarna Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande. Jämför man med de senaste fem åren har dock priserna ökat med 80 procent i Jämtlands län. Det är över rikssnittet, men ändå plats tolv bland länen i Sverige.

I länet har, enligt Fastighetsbyrån, prisökningen på bostadrätter varit högst i Härjedalen ökat mest med 121 procent. Det är betydligt mer än superheta expansiva Östersund och Åre som vardera har 94 och 56 procent i ökning.

”När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga och i vissa fall extrema prisökningar. Låga räntor och bostadsbrist är de främsta faktorerna bakom de stigande priserna. Vi såg en rush på marknaden innan amorteringskravet infördes i juni 2016. Efter det har det lugnat ner sig något men det är först nu vi börjar se de ordentliga effekterna av striktare utlåning. Att priserna planar ut är en sund utveckling” skriver Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån, i pressmeddelandet.

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner TH:s app här, till Iphone eller till Android:

TH:s iPhone-app

TH:s Android-app

Annons